1 Laatst bewerkt door AnitaH (16-01-2010 19:21)

Onderwerp: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Dit is hem, eindelijk! Mijn bescuit. Volgens mij dit keer redelijk gelukt (was inmiddels mijn 5e poging). Ronde vorm 23 cm. hoogte van bescuit 6,5 cm. Ben benieuwd naar jullie mening.

http://94.100.120.227/846950001-847000000/846987101-846987200/846987124_5_F-uA.jpeg

Ik heb de bescuit zelf gemaakt, dus niet met de kant en klare mix. Oven opbouwend verwarmd (van 140 graden naar 160 graden) 35/40 minuten (heteluchtoven).

Graag jullie mening en tips.

2

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Nou, superbiscuitje toch?
Niks mis mee.

3

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Mooi hoor!
Welk recept heb je gebruikt?En hoeveel eiereren?
Ik had nl zelf ook een recept voor bicuitdeeg maar ik ben het kwijt.
Ik heb het recept aan een heleboel forummers gegeven en nu weet ik het zef niet meer.Dom,dom,dom.
Dus als jij je recept wil delen....graag.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!

4

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Lijkt me prima! En nu de rest nog en in de parade zetten, haha!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

5

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Hij ziet er netjes uit hoor :thumb:

6

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Hoi, dank voor de reacties!
Hierbij het recept voor een ronde bakvorm 23 cm.

- 6 eieren verwarmd tot 30 graden
- 180 gram suiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 gram maizena
- snufje zout
- eventueel geraspte schil van 3 biologische citroenen of sinaasappels

7

Re: Mijn bescuit (zie foto s.v.p. jullie mening)

Tnx!Nu ik zo na denk,lijkt het op het recept wat ik altijd gebruikte.
Ik deed het alleen met bloem en voegde er bakpoeder bij.
Ik heb vandaag de laatste mix gebruikt maar ben van plan om het weer zelf te maken.Das een stukje goedkoper.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!