1 Laatst bewerkt door Topcat (16-08-2009 15:35)

Onderwerp: Help..... rommelige randjes met de sugargun

Op zich ben ik helemaal blij  met m'n sugargun. dunne sliertjes ect geen probleem.

Als ik echter de wat grotere plaatjes gebruik (hexa, reepjes ect) dan worden de randjes zo rafelig. (de brede bruine randen zijn met de hand gesneden)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-7I8BXR4Q.jpg

Ik heb al geprobeerd of het beter werd nadat ik wat crisco aan de binnenkant had gesmeerd, maar het wilde niet echt helpen. Is de marsepein dan te koud (kan me niet voorstellen met dit weer... alles blijft plakken.

Graag jullie tips!

2

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

Goed doorkneden en misschien wat crisco door de marsepein kneden.

Groetjes, Elly

3

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

Elly67 schreef:

Goed doorkneden en misschien wat crisco door de marsepein kneden.

Nogmaals dank :-)

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

wat ik ook doe het blijft korrelig

iemand anders tips :(

5

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

OemRana's-Taarten schreef:

wat ik ook doe het blijft korrelig

iemand anders tips :(

Blijft het korrelig bij elk schijfje wat je gebruikt?
Zo ja, dan denk ik dat je je marsepein/fondant echt goed 'warm' moet kneden en crsico gebruiken.
Zo nee, als het alleen bij bijvoorbeeld dit schijfje is als op de foto gebruikt, dan kan je proberen de randjes glad te strijken met een tooltje of met je vingers

Trying to forget someone you love,
is like trying to remember someone you never knew...

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

ja bij alles wat ik gebruik
vooral bij dat rondje dat er 3uitkomen...
maar ik doe m (marsepein) in de magnetron en
kneed m nog zeker 10min
daarna nog niks :(
ook met crisco geen resultaat...

Daarbij blijft ook de zwarte pin omhoog staan :(
hij gaat niet naar benee moet ik zelf doen...
ik ben echt ten einde raad
vind het zo zonde aangezienje van iedereen hoort
dat het zo'n geweldig ding is..

btw: ik heb de marsepein wel wit gekleurd
zou het daardoor komen?

7

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

Marsepein vind ik altijd iets minder mooi uitkomen als fondant (en anderen hebben et anders om haha) Et kan liggen aan hoe je de sugargun vul.... toen ik em eerst kreeg had ik ook wat probleempjes..  Ik kneed nu alleem maar kleine stukjes dan maak ik er een worstje van en dan prop ik et erin. Dan duw ik de zwarte pin zo ver mogelijk erin (zo et fondant/marsepein net niet uit komt)  en gewoon knijpen.  Als er te veel lucht tussen de fondant/marsepein en de pin zit dan gaat et niet omlaag.

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

ja ik doe zoals jij het doet
een worstje der in en knijpen:S
ik ga het strx nog even met fondant proberen dank je wel ;)

9 Laatst bewerkt door Jax (16-01-2010 13:34)

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

OemRana's-Taarten schreef:

ja ik doe zoals jij het doet
een worstje der in en knijpen:S
ik ga het strx nog even met fondant proberen dank je wel ;)

Doe je ook wat Canadesje schrijft? Dus "worstje" erin en dan eerst die pin met zwarte knop zo ver omgelijk naar beneden drukken? En pas daarna beginnen met knijpen.
Ik meng tegenwoordig trouwens marsepein en fondant door elkaar, dan heb ik veel minder last van die raffelige randjes.

It ain't what you wud, it's the way that you wud it!It's a dirty job, but somebody's got to WUD it!

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

ja precies zoals ze het zegt :(
maar wat me wel opvalt dat ik die raffeltjes
ALTIJD heb met marsepein
terwijl fondant mooier is...

11

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

Marsepein is ook wat groffer van structuur dan fondant. Ik denk dat dat scheelt. Daarom meng ik de 2 nu ook tegenwoordig als ik de sugar gun ga gebruiken.

It ain't what you wud, it's the way that you wud it!It's a dirty job, but somebody's got to WUD it!

Re: Help..... rommelige randjes met de sugargun

humm ik ga m zo nodig hebben dan ga ik eens het een en ander uitproberen