1

Onderwerp: help...

hallo,

ik heb eerder een taart gemaakt is en is is helemaal goed gelukt. dat is bedoeling voor iemand die verjaardag en ik heb vanmiddag hem uit diepvries en in koelkast om rusitg laten ontdooien blijkt dat marsepein "nat" om te zien. wat nu???

helma

2

Re: help...

adem in.......adem uit....adem in.....

Gewoon even rustig blijven wachten. De taart wordt meestal eerst even vochtig. En dat trekt dan later weer weg. Wat je altijd nog kan doen is een prop keukenpapier in je koelkast leggen waar het vocht vanuit de koelkast en de taart in kan trekken. Deze prop moet je uiteraard niet op of tegen je taart aanleggen.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: help...

okee... hopelijk gaat morgen goed!!!

bedankt.

Groetjes,
Helma

4

Re: help...

Meestal droogt de taart pas echt goed op als ie een uurtje buiten de koelkast heeft gestaan. Ik adviseer dit ook aan mijn "klanten". Ongeveer een uur voor ze de taart aan willen snijden, 'm uit de koelkast halen en vooral AFBLIJVEN! ;) (totdat ie aangesneden wordt natuurlijk :lol:)
Dan zou het helemaal goed moeten komen.
Succes!

It ain't what you wud, it's the way that you wud it!It's a dirty job, but somebody's got to WUD it!