1

Onderwerp: fondant na 1 dag uit de koelkast gehaald, het is hard

Hallo

Ik heb gisteravond voor het eerst MMF gemaakt. Ik heb me laten vertellen dat het dan 1 dag in de koelkast moet staan. Ik haal het er net uit en het is hard. Moet het eerst op kamertemperatuur komen of heb ik iets fout gedaan?

groet,
Deborah

2

Re: fondant na 1 dag uit de koelkast gehaald, het is hard

Heb je al geprobeerd dat wanneer je het kneedt, het weer soepel wordt?

3

Re: fondant na 1 dag uit de koelkast gehaald, het is hard

Mocht het echt keihard zijn, dan zou ik het op kamertemperatuur laten komen, maar op zich moet het een kwestie van blijven kneden zijn volgens mij...

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

4

Re: fondant na 1 dag uit de koelkast gehaald, het is hard

Sowieso hoef je MMF helemaal niet in de koelkast te bewaren, gewoon goed afgesloten dus luchtdicht in een diepvrieszak en dan in bijvoorbeeld een tupperwaredoos, gewoon op kamertemperatuur! Scheelt 'n stuk in het kneden ;)

Groetjes Wendy
Morgen maar weer eens géén SAS-dag...

5

Re: fondant na 1 dag uit de koelkast gehaald, het is hard

Bedankt voor jullie reacties het is ondertussen gelukt!!