1

Onderwerp: ingevroren met vulling en botercreme, wanneer ontdooien voor bekleden?

Ik heb al heel veel berichten over invriezen en ontdooien gelezen, maar mijn vraag nog niet beantwoord gezien.

Ik heb een worteltaart met vulling van appelgelei en botercreme en afgesmeerd met botercreme in de vriezer (verjaardag moest plots verzet ivm weersomstandigheden).
Ik wil hem morgenavond bekleden, de verjaardag is zondagmiddag.

Moet de taart helemaal ontdooit zijn voor je hem gaat bekleden?

Als ik de taart 24 uur voor het bekleden uit de vriezer haal, dan moet hij er nu dus uit. Maar blijft de taart dan nog lekker tot zondag?
Of kan ik hem beter morgenochtend eruit halen, en morgenavond bekleden, of komt er dan nog vocht vrij nadat die bekleed is?


Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Heb echt mijn best gedaan al een antwoord te vinden, maar niet gevonden.

Groeten
Jenny

2

Re: ingevroren met vulling en botercreme, wanneer ontdooien voor bekleden?

Ik zou 'm vanavond nog eruit halen en dan in een taartdoos in de koelkast laten ontdooien. (of in een onverwarmde schuur/garage, kan ook met deze temperaturen ;))
Je taart smaakt dan nog prima zondag hoor, geen probleem!

It ain't what you wud, it's the way that you wud it!It's a dirty job, but somebody's got to WUD it!