1

Onderwerp: blanda 12 cm help

Ik heb net een blanda vorm gebruikt om te bakken en het blijft een beetje een plakkerig toestand.
Ik denk dat het qua temperatuur en tijd niet helemaal goed is gegaan.
Op welke temperatuur en hoe lang doen jullie hem in de oven?
Ook rijst hij bijna niet.
alvast bedankt!
Ilse

Groetjes, Ilse

2 Laatst bewerkt door Natasja-uit-Son (15-01-2010 16:05)

Re: blanda 12 cm help

Ik heb er zojuist twee uit de oven gehaald ;)

22 minuutjes erin gehad op 160 graden (hetelucht oven)

Had ze ingespoten met baukje anti-aanbak spul en ze kwamen erg makkelijk los.

Niet meer uit Son, maar nu uit Arnhem :)

3

Re: blanda 12 cm help

helemaal super dank je wel!!
ga het zo gelijk proberen.
had je de verhoudingen van de site hier aangehouden of had je hele andere?

Groetjes, Ilse

Re: blanda 12 cm help

De verhoudingen van de site hier inderdaad, en dan 8 minuutjes gemixed op de hoogste stand en 2 minuutjes op de laagste.

Qua tijd ben ik ietsjes afgeweken dus :)

Niet meer uit Son, maar nu uit Arnhem :)

5

Re: blanda 12 cm help

2 repen bakpapier uitknippen en als een plus-teken (deze dus +) in het schaaltje leggen. Dit in combi met de bakspray gaat bij mij altijd goed!!!

succes!

6

Re: blanda 12 cm help

super bedankt voor alle reacties
ik ga het gelijk proberen

Groetjes, Ilse

7

Re: blanda 12 cm help

Ik heb er net ook twee gehad, invetspray en bloem gebruik ik altijd, ook geen problemen.

Ik bak hem eerst wat lager, dan pas naar de 160 graden, en dus ook wat langer. Maar je moet per oven even kijken hoe snel hij gaar is. Per schaaltje

Groetjes, Linda