Onderwerp: Cookie recept voor decoratiekoekjes.
1 cup suiker
1 kop zachte boter (kamertemp)
90 gram cream cheese, ook zacht (kamertemp en losmaken)
1/2 tl zout
1/2 tl amandel essence
1/2 tl vanille essence
1 eidooier
2 1/4 cups bloem
In een grote beslagkom de suiker, boter, cream cheese, zout, de essences en de eierdooier bij elkaar voegen en goed mixxen.
Nu de bloem toevoegen en deze goed mixxen zodat er een nogal plakkerig deeg overblijft....
Nu de boel oppakken opdelen in 3 porties en in folie rollen, en nogmaals in folie rollen en in de koelkast leggen.
Nu een nachtje laten rusten in de koelkast en je deeg is klaar, verwerk het altijd koud zodat het makkelijk te bewerken is, werk ook met niet te grote porties in 1 keer of koel even tussendoor.
Roll uit op een bebloemd oppervlakte ongeveer 3 mm dik, haal je cookiecutter even door de bloem en cut......je kunt ze iets dikker maken als je emt stokjes werkt.
Leg de cookies met behulp van een spatel op een velletje bakpapier op een bakblik en bak bij een temp van ongeveer 180 graden een 10 minuten of totdat de boel licht goud bruinig is.
Laat ze afkoelen op een rooster.
Ze moeten absoluut goed gekoeld zijn voordat je ze gaat decoreren.