1

Onderwerp: bruidstaart proeverij

Gisteren een proeverij gehad, nav een oproepje in bakken voor anderen.
In juni mag ik de bruidstaart gaan maken, alles is goed gekeurd en besproken.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WZ3K8E6Q.jpg

Eerste: champagnemouse en hemelse modder Tweede: Oreomouse Derde: aardbeientoetje mona, bbr en verse aardbeien Vierde: slagroom, verse frambozen en witte chocolade creme

Het wordt de vierde vulling

En het uiterlijk wordt een ongeveer zoiets:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-IIH36OBH.jpg

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

Re: bruidstaart proeverij

Heel erg mooi al... Ben benieuwd hoe uiteindelijk de taart eruit ziet!

3

Re: bruidstaart proeverij

Ziet er zeker heel mooi uit. Maar ik vraag me steeds iets af: slagroom in de vulling moet toch koel? Zo'n bruidstaart staat daar zo lang, is dat dan nog wel lekker?

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

4 Laatst bewerkt door Maggie (12-01-2010 09:55)

Re: bruidstaart proeverij

Petra68 schreef:

Ziet er zeker heel mooi uit. Maar ik vraag me steeds iets af: slagroom in de vulling moet toch koel? Zo'n bruidstaart staat daar zo lang, is dat dan nog wel lekker?

De taart breng ik om 18.30 uur naar de locatie. (in isolatie kisten) Dan bouw ik hem daar op. Rond 19.00 uur 19.15 uur word de taart aangesneden. Dus dan staat hij helemaal niet lang.

Mocht het niet kunnen met een locatie dat ik hem zo vlak van te voren breng, dan zorg ik dat hij daar in de koeling kan (maar dan is er weer kans dat hij zo gaat zweten, die koelingen staan vaak zo koud) Kan dat allemaal niet, dan gebruik ik geen slagroom vullingen.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

5

Re: bruidstaart proeverij

Leuk! Ik hoop ooit ook zo'n opdracht te krijgen, maar ken niemand die binnenkort gaat trouwen. Ben erg benieuwd naar je taart, dat wordt flink wat pearlspray inslaan, haha!

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

Re: bruidstaart proeverij

leuk gedaan!!
Welke blanda heb je gebruikt?
bij mij komen ze namelijk nooit zo hoog
doen jullie meestal 2x of 1x vullen bij proeverijen?

7

Re: bruidstaart proeverij

Je bolletjes zien er mooi versierd uit!!

Groetjes Willy

8

Re: bruidstaart proeverij

Hele mooi taartjes en die het uiteindelijk geworden is,heel mooi,ben benieuwd hoe de hele taart eruit zal gaan zien.

groetjes,Natasja.
Mijn taarten op www.pvyc8jcd.mijnalbum.nl

9

Re: bruidstaart proeverij

geweldig! leuke proeftaartjes, lekkere vullingen en gewoon, een proeverij voor een bruidstaart, lijkt me super!

10

Re: bruidstaart proeverij

zien er heel leuk uit, wanneer in juni is de trouwerij??

11

Re: bruidstaart proeverij

martine1976 schreef:

zien er heel leuk uit, wanneer in juni is de trouwerij??

10 juni

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

12 Laatst bewerkt door Maggie (12-01-2010 13:52)

Re: bruidstaart proeverij

OemRana's-Taarten schreef:

leuk gedaan!!
Welke blanda heb je gebruikt?
bij mij komen ze namelijk nooit zo hoog
doen jullie meestal 2x of 1x vullen bij proeverijen?

De middelste blanda, ik weet niet meer precies hoe groot die is, ong 10 cm dacht ik.

O ja, en ik vul ze 2 x, zodat ik in totaal 8 verschillende smaken kan laten proeven.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

Re: bruidstaart proeverij

aha want ik krijg ze klein dus kan ik ze maar 1x vullen is zo zonde
ik ga het nog eens proberen ik heb volgens mij de 8 cm
bedankt voor je antwoord ;)

14

Re: bruidstaart proeverij

Maggie schreef:
martine1976 schreef:

zien er heel leuk uit, wanneer in juni is de trouwerij??

10 juni

dan kan het heel wisselend zijn.
Soms heel warm en soms wat frisser. slagroom is dan een vulling die best zou kunnen als het wat frisser is

15

Re: bruidstaart proeverij

Ze zijn echt prachtig.. ben heel benieuwd naar de taart zelf straks.
Hoe maak je eigen witte chocolade botercreme??? Doe je dan gesmolten chocolade erdoor heen??

16

Re: bruidstaart proeverij

Eefje81 schreef:

Ze zijn echt prachtig.. ben heel benieuwd naar de taart zelf straks.
Hoe maak je eigen witte chocolade botercreme??? Doe je dan gesmolten chocolade erdoor heen??

Naar smaak witte chocolade pasta toevoegen door de botercreme.

Lieve groetjes en bedankt voor alle inspiratie
Machteld. www.taartjesindepipowagen.com

17

Re: bruidstaart proeverij

Witte chocolodapasta als nutalla maar dan wit.. hmmmmmm.. dat moet ik opschrijven :-) Thanx

18

Re: bruidstaart proeverij

Wat een mooi proeverijtaartjes!!

Ik gebruik overigens de miniwondermold. Als je vlak ervoor toch een taart gaat maken(of anders in de diepvries): beetje extra beslag maken en dat in de miniwondermold bakken. Et voila! vier mini's in 1 keer!

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

19

Re: bruidstaart proeverij

Maggie schreef:
Petra68 schreef:

Ziet er zeker heel mooi uit. Maar ik vraag me steeds iets af: slagroom in de vulling moet toch koel? Zo'n bruidstaart staat daar zo lang, is dat dan nog wel lekker?

De taart breng ik om 18.30 uur naar de locatie. (in isolatie kisten) Dan bouw ik hem daar op. Rond 19.00 uur 19.15 uur word de taart aangesneden. Dus dan staat hij helemaal niet lang.

Mocht het niet kunnen met een locatie dat ik hem zo vlak van te voren breng, dan zorg ik dat hij daar in de koeling kan (maar dan is er weer kans dat hij zo gaat zweten, die koelingen staan vaak zo koud) Kan dat allemaal niet, dan gebruik ik geen slagroom vullingen.

Aha, ik snap het. Bedankt voor je antwoord!

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

20

Re: bruidstaart proeverij

Mooie taartjes hoor.

There's no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones.
Bekijk mijn taartjes op: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ZOYZRJN

21

Re: bruidstaart proeverij

Prachtig zoals de taart er uiteindelijk uit komt te zien! Ik hou het forum rond 10 juni in de gaten!