1

Onderwerp: Iets anders dan kleurstoffen?

Hoi,

Ik vroeg me af of er ook iets anders dan kleurstoffen te gebruiken is om fondant te kleuren? Ik heb het vandaag geprobeerd met cacao opgelost in water, dat ging aardig, maar zijn er nog meer ideeen of moet ik toch echt de webshop in?

Groetjes Lisette

2

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

thee, drank, vruchtensap...

3

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

etmc schreef:

thee, drank, vruchtensap...

Lijkt me niet zo'n goed idee. Je fondant wordt dan pap!
Er is wel eens een topic over geweest, zal eens zoeken.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

4

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

ja is t zo erg?

5

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

rood - bieten
groen - spinazie
paars / blauw - bosbessen of rode kool
bruin - koffie
geel - saffraan of koenjit
Eerder eens op gezocht en op geslagen. Weet niet meer van wie dit lijstje is.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

6

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

etmc schreef:

ja is t zo erg?

Als je fondant papperig is kan je toch niet meer strak bekleden?

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

7

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

Er zijn weinig goede vervangers, het een en ander is al geprobeerd, maar toch kwam het erop neer dat je geen mooie kleuren kreeg of dat de fondant/marsepein onwerkbaar werd. Dat wordt toch een hebshop in duiken ben ik bang.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

8

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

Boska schreef:
etmc schreef:

ja is t zo erg?

Als je fondant papperig is kan je toch niet meer strak bekleden?

meer zo van dat t zo snel papperig word...

Re: Iets anders dan kleurstoffen?

Zo wat een reacties!

Ik heb het nu dus met cacao vermengd met heet water erbij gedaan, dat werd wel plakkerig, dus weer poedersuiker erbij, dan werd het weer wittig, uiteindelijk bij een lichte caramelkleur ben ik maar gestopt, toch is de taart wel aardig geworden.

Ik heb nu roze marshmellows gevonden, dat zal ook helpen, en anders duik ik toch de webshop in.

Lilar: spinazie, rode kool.. wordt het dan nog wel lekker?