1

Onderwerp: ik zocht en kon niet vinden over meringue bc

ik wil graag meringue bc maken, maar dan met eiwitpoeder.
Overal staat het recept... maar dan met rauwe"gewone"eiwitten.

Ik meng dat eiwitpoeder met het water, ik laat het (.... minuten?) staan,
Moet ik het dan alsnog verwarmen?samen met de suiker?
kortom, ik zoek iemand die het me even stap voor stap uit wil leggen, de poedervariant graag :)
alvast bedankt!!!!!!!

2

Re: ik zocht en kon niet vinden over meringue bc

De eiwitpoeder met de juiste hoeveelheid water eerst goed loskloppen, zodat alle eiwitpoeder is opgelost. Dan de suiker erbij en au bain marie de suiker al kloppend met de garde laten oplossen. Let erop dat de mengkom niet in contact komt met het kokende water, anders gaat het eiwit stollen. Als de suiker is opgelost, klop je de eiwit en suiker goed op met een electrische mixer, tot het goed stijf is. Je hebt dan meringueschuim. Als het schuim handwarm is, doe je al mixend op een niet te hoge stand de klontjes boter er 1 voor 1 bij. Daarna nog op hoge snelheid mixen en als laatste eventueel nog smaakstof toevoegen.

Groetjes, Elly

3

Re: ik zocht en kon niet vinden over meringue bc

hartstikke bedankt, daar heb ik wat aan, ik moet het dus ook gewoon meeverwarmen, en opkloppen tot het schuim handwarm is.
Ja heel goed, bedankt!