Onderwerp: Meringue schuimpjes
Ik heb de laatste paar dagen mijn vakantie gewijd aan het maken van meringue schuimpjes. Het is best redelijk gegaan, maar heb het gevoel dat het vele malen beter kan. Ik kan nergens een recept vinden voor meringue (behalve dat van maakjetaart) en er komt niks uit de zoekfunctie op meringue schuim, schuimpjes etc.
Welke recept gebruiken jullie.. hoelang gaan ze in de oven op welke temperatuur. Ik had ze gespoten op de grote van een cc en die hebben dik twee en half uur in de heteluchtoven gestaan op 100 graden. Toen pas waren ze helemaal gaar van binnen, de eerste waren namelijk nog een erg "rauw" van binnen. Kan toch nooit goed zijn met rauwe eiwitten?!
De eerste keer smaakte de schuimpjes wel beter, de tweede keer waren ze goed droog van binnen maar was de smaak ook veel minder.
Of is het juist de bedoeling dat ze nog wat zacht zijn van binnen??
Hoe zorg je dat ze mooi wit blijven? Zelf met aliminiumfolie erboven zijn ze nog een beetje beige geworden.
Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.