1

Onderwerp: Slagroom

Hallo,
heb laatst slagroom soezen gemaakt.
Als ik de slagroom klop en erin spuit, wordt de slagroom vrijwel direct heel zacht en meer vloeibaar.
Hoe blijft het nou goed stijf na het kloppen?
Moet ik er dan van dat klopfix bij doen?

Groetjes Willeke

2

Re: Slagroom

ja! :Y Dan blijft het langer stevig.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

3

Re: Slagroom

of je gebruikt de aangevette slagroom, die gebruik ik veelal voor vullingen

Life is like a box of chocolates...
Groetjes Cindy

4

Re: Slagroom

lijkt mij niet lekker (te vet) in een slagroomsoes.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5

Re: Slagroom

Dit kan je ook goed gebruiken. Is van het forum hier.
Gebruik ik altijd als de slagroom langer dit moet blijven zodat het niet van de taart afwandelt:

week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water.
Roer in een hittebestendige kom 1 eierdooier, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetlepels koude melk door elkaar. Zet de kom op een pan heet maar niet kokend water (au bain marie) en klop het dooiermengsel tot het enigzins gebonden en schuimig is.
Knijp de gelatine blaadjes goe duit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel iets afkoelen maar nog niet opstijven.
Intussen 1/2 liter ijskoude slagroom met 25 gr. poedersuiker stijf kloppen.
Roer  er het eimengsel luchtig en zet het 1 uur in de koelkast voordat je het gaat verwerken.

Mijn taartjes:  http://www.mijnalbum.nl/Album=RAZZCJK4
Mijn concertfotografie: www.dutchrosestudio.com