1

Onderwerp: Vraagje over bakken in Blanda schaal 28 cm

Ik heb nog nooit in die grote blanda schalen gebakken, maar lukt dat goed?
En is de taart van binnen dan ook gaar? En aan de buitenkant niet zwart?
Het lijkt me nogal een grote om in te bakken.
Misschien dat ik beter de 20 cm kan gebruiken.
Ik wil namelijk een voetbal taart maken.
Maar ik lees dat een 20 cm maar voor ongeveer 10 personen is.

2

Re: Vraagje over bakken in Blanda schaal 28 cm

Ik heb een biscuit gebakken in de 28 cm.. ik heb een natte koude (wel uitgewrongen natuurlijk) theedoek om de schaal gedaan. Toen hij van boven mooi bruin was ben ik gaan prikken of hij gaar was. Dat was niet zo.. en toen heb ik wat aliminiumfolie erboven gedaan zodat hij niet verder zou verkleuren en na zo'n 40 minuten was hij mooi gaar.

Je kunt ook altijd zo'n taart maken zoals Petra dat doet van Tafel van 18. Alleen lukt mij dat niet zo mooi..

Succes!

3

Re: Vraagje over bakken in Blanda schaal 28 cm

je kunt er ook nog een taart onder doen zodat je een stapeltaart krijgt.