Onderwerp: vraagje over bekleden taart
Hoi,
Ik wil een stapeltaartje maken voor mijn dochter. Nu heb ik al wel een aantal taarten gemaakt inmiddels maar ik krijg nog steeds niet de marsepein mooi strak over mijn taart heen. De laatste keer scheurde hij zelfs tot 2 x toe, waar ik natuurlijk erg van baalde!
Nu wil ik het echt mooi hebben aangezien het voor de verjaardag van mijn dochter is.
Ik had al gelezen dat het slim is om de taart bestreken met de botercreme even in de koelkast te bewaren voor je hem gaat bekleden met de marsepein.
Nu had ik bedacht om de taart maandagochtend te vullen en glad te strijken met de botercreme en hem dan in de koelkast te bewaren tot 's avonds en dan pas de marsepein erover heen te rollen. Of zou er dan teveel te tijd tussen zitten en misschien de taart uitdrogen?
En dat scheuren, is dat omdat ik de marsepein te dun uitrol? Hoe kan ik de marsepein er mooi overleggen zonder dat hij gaat scheuren en bobbelen?
Hoop dat iemand mij kan helpen,
Groetjes Angela