1

Onderwerp: Mmf scheurt bij bekleden

heb Mmf besteld uit de webshop, maar ik krijg er maar geen taart mee bekleed, steeds als ik het uitrol en op wil pakken dan begint het al te scheuren, vooral bij grotere taarten. Volgens mij rol ik niet te dun uit, ik rol uit op dezelfde dikte met marsepein en dat gaat eigenlijk altijd goed. Iemand een idee en of tips?

2

Re: Mmf scheurt bij bekleden

Is het mmf van Bakels? of echt MMf? Er zijn namelijk een paar nieuwe emmers van Bakels waarbij de fondant te slap is (productiefout). Ik zou dan de webshop even emailen daarover. Als het de MMf is dan heb ik geen raad voor je helaas, daar werk ik niet mee. Je zou het nog kunnen mengen met marsepein dan wordt het wat steviger van.
succes!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

3

Re: Mmf scheurt bij bekleden

ik heb ook 2 x 2,5 kilo regalice mmf gekocht.
de eerste keer niks aan de hand.. maar die van nu is echt slap. meng het dus met marsepein dan is het wel te doen.
wat ik nu doe is het kleuren, een dag laten liggen en dan gelijk rollen. zo weinig mogelijk meer kneden want daar wordt het weer warm van...
marsepein vind ik echt veeeeel lekkerder om te gebruiken (en te eten). maar sommige mensen willen fondant.

4

Re: Mmf scheurt bij bekleden

Ja mengen is nog een optie, maar zou i.v.m. b.v. allergie ook gewoon all

5

Re: Mmf scheurt bij bekleden

Ik heb ook zo'n pak van 2,5kg die heeeeel vlug scheurt, ik meng 'm met zelfgemaakte mmf, dan is het ook al een pak beter.