1

Onderwerp: botercreme en marsepein

Ik heb afgelopen zondag cc gemaakt voor de maandag erna.
Nu had ik ze niet in de koelkast gezet en zijn ze gaan zweten.
Ik had ze voor marsepein afgesmeerd met botercreme.
Dat is zeker gelijk het probleem?

Ik ga een taart maken hoe kan ik het beste afsmeren?

Alvast bedankt.

2

Re: botercreme en marsepein

Ik smeer mijn taarten die ik bekleed met marsepein, altijd af met botercreme.
Als je de botercreme uit de shop gebruikt.... zou het misschien kunnen dat je teveel water hebt toegevoegd?
In ieder geval, het is normaal dat je afsmeerd met botercreme. Misschien hebben ze te warm gestaan, dat zou ook kunnen.

3

Re: botercreme en marsepein

Afsmeren met botercreme is juist prima.
Is er toch, ondanks niet in de koelkast, een temperatuurverschil geweest?
meestal als het gaat zweten gewoon laten staan dan trekt het vanzelf weg.

4

Re: botercreme en marsepein

Had jij ze toevallig in een plastic bakje?  Je hoor vaker dat van alles gaat zweten in de bakjes.

5

Re: botercreme en marsepein

Ik bewaar mijn beklede cc's altijd in een plastic doos en heb er nooit problemen mee.
Cc's smeer ik meestal af met witte chocopasta.
Afsmeren van een taart kan je het beste met 1:1 botercreme.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties

6

Re: botercreme en marsepein

cc smeer ik af met pasta en een taart met 1:1 botercreme.