1

Onderwerp: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

hallo,

Ik heb net mijn 1e kapsel gebakken,maar heb er een paar vraagjes over.Ik wou er een fotootje opzetten maar dat lukte helaas niet dus probeer het maar zo!
Heb kant en klare bisquitmix van funcakes gebruikt,volgens de gebruiksaanwijzing,gemixt 10 min,was mooi wit van kleur,in 3 etappes gebakken in een springvorm,steeds een beetje warmer,is wel mooi gerezen,maar liep op een gegeven moment aan de bovenkant er uit aan ene kant,dus een soort kaarvet idee.Verder is ie goed gelukt,hoe kant dit gebeurt zijn?
Ik weet dat de kapsel omgekeerd moet worden en dan bekleed,maar de onderkant(bovenkant)loopt zeg maar een beetje rond,dat zie je dan toch als je hem bekleed,kan je dan niet beter de bovenkant als bovenkant behouden?De onderkant is namelijk wel strak.
En nog eentje,als ik hem donderdag wil bekleden,moet ik hem dan nu invriezen?
Ik hoop dat jullie t een beetje snappen!

groetjes Jolanda

2

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

Je springvorm is waarschijnlijk te laag. Als ik een bakvorm gebruik die lager is dan 7,5cm dan verhoog ik hem met bakpapier.

En je gebruikt de onderkant van je kapsel. Dus niet hetgeen omhoog is gekomen tijdens het bakken maar de bodem.

Ik zou hem vanavond even in de vriezer gooien als ik hem donderdag zou gaan vullen en bekleden. Als je het donderdagochtend gelijk wilt gaan doen woensdag avond eruit halen en anders donderdagochtend pas.

Succes.

Gr. Marianne

3

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

Hallo,

Bedankt voor je reactie,

De springvorm is idd 7,5cm,maar is het bakpapier wel stevig genoeg om het beslag tegen te houden wat naar bovenkomt?

Ik heb hem idd al in de vriezer gedaan en wil hem donderdagavond gaan bekleden en vullen(moet heel de dag werken vandaar)Dus dan moet ik hem ook smorgens eruit halen en in de koelkast laten ontdooien?

gr jolanda

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

hoeft niet in de koelkast ontdooid te worden, is namelijk vrij snel ontdooid. Ik zou hem in de zak gewoon ergens in je keuken leggen.

verder... de bolling zaag/snij ik er af en dan idd omkeren.

Dat overstromen is niet erg hoor, is een teken dat je kapsel lekker goed rijst. Kijk maar eens in de oeps-momenten topic in babbel na het bakken, daar staan een heleboel overstominkjes in!!!

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

ook in de tabellen staat ongeveer hoeveel je moet maken voor welke bakvorm. meestal is de bakvorm vullen tot ongeveer 2/3 van de hoogte die je wilt hebben, genoeg.

6

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

En bakpapier is stevig genoeg om overlopen te voorkomen.

Groetjes Maji

7

Re: Mijn 1e kapsel gebakken,een paar vraagjes.....

Okay bedankt allemaal voor de tips!;-)Ga donderdagavond 1e taartje bekleden,en maak er een foto van!