1

Onderwerp: Cream cheese frosting in combinatie met fondant?

Ik had even een vraagje, hoop dat iemand me kan helpen.
Ik ga voor eerste kerstdag Red velvet cupcakes maken, met natuurlijk creame cheese frosting. Ik heb tot nu toe 2x een recept gebruikt met roomkaas, poedersuiker en roomboter, wat oorspronkelijk van een recept voor worteltaart kwam, en me heeeeel erg goed beviel. Ongeveer deze was het:

    * 150 gram roomkaas
    * 30 gram ongezouten boter
    * 1 theelepel vanille-extract (of 1 zakje vanillesuiker)
    * 250 gram poedersuiker


Hoe dan ook, ik wilde de cupcakes graag decoreren met een marsepeinen/fondant sneeuwster. Maar ik vrees/denk dat deze zal gaan smelten... Vooral gezien er weinig boter in gaat in verhouding tot roomkaas... Heeft iemand hier ervaring mee? Of een goede tip?

Alvast bedankt!

Re: Cream cheese frosting in combinatie met fondant?

maar roomkaas is niet zo vochtig toch?? En daarbij gaat er zo te zien, heeeeeeeel veel poedersuiker in

ik weet het antwoord niet, maar mocht je nog een restje hebben liggen, dan doe je ergens in een bakje een kwak van je recept met een strookje marsepein/fondant en kijken wat er gebeurt...

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs