1

Onderwerp: 'natte taart'

Dag allen,

Ik heb vorige week een taart gemaakt, gevuld met bbr.
De volgende dag was heel mijn taart 'nat' net of het water uit de bbr is gelopen.

Nu wil ik een taart gaan maken voor morgen met danoontjes vulling maar ik ben bang dat de taart weer nat wordt.

Hoe doen jullie dit?
Heb ik iets fout gedaan?
Had ik de bodem voor het vullen moeten afsmeren met botercreme?

groet, pauline

2

Re: 'natte taart'

Wat was er nat? Het biscuit, of je fondant/marsepein?
Als je danoontje iets steviger wilt maken kan je er gelatine doorheen doen. Een dijkje van botercreme helpt tegen het 'weglopen' van de vulling.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: 'natte taart'

ooh sorry, de bisquit was nat, niet door dat de zijkant was weggelopen maar het was er echt ingezakt.

4

Re: 'natte taart'

Dat is raar, dat hoort niet :/
Maar, hoe dat kan? Had je de verhoudingen goed? Was je bbr echt puddingachtig?

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: 'natte taart'

Ik had het ook nog niet gehad?! en snapte niet hoe het kon.
en ja, ik gebruik de rode zakjes uit de winkel, weeg de helft af (is voor mij genoeg voor 1 taart en doe 200 ml water erbij (zoals erop staat).

6

Re: 'natte taart'

Dat moet gewoon goed gaan :S

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: 'natte taart'

dank voor je reactie!
dan hoop ik dat het niet meer gebeurd, ik ga m'n vulling maken en het nogmaals proberen.
op goed geluk!!