1 Laatst bewerkt door Bakkerij (16-12-2009 16:05)

Onderwerp: Meiden HELP fondant brokkelt af

Meiden ik heb gisteren 2theelepetjes tylose
in 500gram fondant gedaan
24uur in de koelkast gedaan
toen ik het eruit haalde was het KEIHARD!
deegroller is er stuk van gegaan :(
anyway ik heb het laten rusten in een ware kamer
nu ben ik het aan het kneden
maar brokkeld me fondt verschrrrrrrrikkelijk van Regal ice kleur champane
weet er iemand hoe dit komt
ik MOET een strik zo snel mogelijk afmaken
ben ten einde raad
kan iemand me helpen???

trouwens criso helpt niet :(

2

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Flink kneden, afbrokkels erbij blijven doen en als het goed is gaat het dan wel!!!

Groetjes, Rianne
Wil je mijn taarten bekijken? www.taartdoos.haaralbums.nl

3 Laatst bewerkt door Bakkerij (16-12-2009 16:29)

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

ik zal je ff een foto laten zien
er valt bijna niks mee te bezeilen :(:(



http://img6.imageshack.us/img6/7364/p1010904d.jpg

ben al 28min aant kneden

4

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Kun je er niet wat extra fondant doorheen kneden? Ik denk dat je een beetje te scheutig bent geweest met de tylose...

Wij zijn ook op hyves te vinden! http://marsefijn.hyves.nl/

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

waarom heb je het uberhaubt in de koelkast gedaan???

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

6

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

tipsytaartje schreef:

waarom heb je het uberhaubt in de koelkast gedaan???

Dat was ook mijn eerste gedachte :P Het hoeft helemaal niet in de koelkast.
Je kunt de fondant ook even een paar seconden in de magnetron doen, dan kun je het wat gemakkelijker doorkneden.

Groetjes Laura!

7

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

humm ik hoorde van die petra op tv in de koelkast weet ik t ???

8

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Fondant nooit in de koelkast bewaren (voor je het nog moet bewerken)

Denk dat je dit weg kan gooien en nieuwe maken..

Tylose erdoor, half uurtje wachten, je lussen maken en wachten tot ze hard genoeg zijn om in elkaar te plakken.

Neem je ook een kijkje op mijn facebook pagina? Cake Dutchess

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Bakkerij schreef:

humm ik hoorde van die petra op tv in de koelkast weet ik t ???

ooo zoiets vaag s kan ik me ook nog herinneren, maar het is echt nergens voor nodig, zo niet slecht voor je fondant. Als het al over je taart zit en er geen koelkastvullingen in zitten, zoals slagroom, kun je hem beter helemaal niet in de koelkast zetten.
Enneh... ook geen folie oid over je taart doen en hem dan in de koelkast zetten, dat folie maakt je taart lelijk ivm condens en plakken etc.

kijk anders in dat pagina's lange topic over dat programma (even zoeken op taart AND versieren en babbel selecteren) daar staan een hoop do's and don't in (en commentaar) over dat programma

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

10 Laatst bewerkt door djehr (16-12-2009 17:35)

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Je verhaal komt mij bekend voor.
Heb de fondant toen in de magnetron wat zachter laten worden waardoor hij wel wat kneedbaarder werd maar ook erg brokkelig. Uiteindelijk heb ik alles de prullenbak ingekieperd en ben opnieuw begonnen (met minder tylose!).

Mooie avatar heb je trouwens ;) (had dezelfde maar heb hem nu gewijzigd, wordt anders zo verwarend)

11

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

djehr schreef:

Je verhaal komt mij bekend voor.
Heb de fondant toen in de magnetron wat zachter laten worden waardoor hij wel wat kneedbaarder werd maar ook erg brokkelig. Uiteindelijk heb ik alles de prullenbak ingekieperd en ben opnieuw begonnen (met minder tylose!).

Mooie avatar heb je trouwens ;) (had dezelfde maar heb hem nu gewijzigd, wordt anders zo verwarend)

ow hahah vond m op internet ergens...

oke dus als ie hard moet worden mag ie ook niet in de koelkast...
jonge jonge dat vrouwtje (petra) heeft 9 van de 10keer verkeerde info gegeven
net als SLAGROOM AFSMEREN???
pas toen ik op dit forum kwam las ik hoeveel verkeerde info we wel niet hebben gehad
jammer hoor

12

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Gewoon wat extra fondant toevoegen, dat doe ik tenminste met MMF als er teveel tylose inzit. Werkt prima.

Groetjes, Elly

13

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

humm ik heb net opgeruimd
en stond op het punt die harde blok weg te mieteren
ik zal morgen eens met extra fondant proberen
alhuwel ik dat wel zonde vind als het niet werkt want dan gooi ik goeie
fondant voor niks weg

14

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Probeer eerst een klein stukje.

Groetjes, Elly

15

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

heb je het al 10 seconden in de magnetron gehad?
lik crisco erdoorheen wil misschien ook nog helpen?
toen je het in de koelkast zette, had je het toen ingepakt in dubbeldik folie?

16

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

ik had het ingepakt in verhoudfolie
inmiddels me strik gemaakt
MAAR HIJ BLIJFT NIET STAAN!!!!
tis gewoon een drama met deze fondant
ik heb neem ik aan wel genoeg tylose gebruikt?????

17

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

Bakkerij schreef:

ik had het ingepakt in verhoudfolie
inmiddels me strik gemaakt
MAAR HIJ BLIJFT NIET STAAN!!!!
tis gewoon een drama met deze fondant
ik heb neem ik aan wel genoeg tylose gebruikt?????

Heb je de lussen opgevuld met wat keukenpapier zodat ze niet in kunnen zakken? Het duurt even voordat de fondant hard is. Zeker als je wat minder tylose gebruikt.

18

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

ja ik heb alles geprobeerd tevergeefs

19

Re: Meiden HELP fondant brokkelt af

misschien heb wat aan deze link een beetje naar onder scrollen tot bij "restore rolled fondant"
http://sugarteachers.blogspot.com/2009/ … ndant.html heb het geprobeerd en het werkt!