1

Onderwerp: boter licht en romig kloppen.

Hoi,

Ik ben een beginneling dus hier ook even een lekker niet zo slimme vraag.
In sommige, voornamelijk botercreme, recepten staat dat je de boter licht en romig moet kloppen. Nou heb ik zo een hand keukenmachine ding. en als ik die in de boter zet en aan zet dan zit het na 5 seconden helemaal vast en er tussen.

Wat is de slimste manier om boter licht en romig te kloppen? En wanneer is de boter licht en romig geklopt?

Alvast bedankt,

Pas op! beginner

2

Re: boter licht en romig kloppen.

Goed op kamertemperatuur laten komen en dan goed kloppen.
als je goed geklopt hebt is het ook lichter van kleur

3

Re: boter licht en romig kloppen.

de boter kan et beste op kamer temp zijn... dan komt et niet zo snel vast te zitten.
ook de boter in kleine blokjes snijden. 

En de is licht en romig als de licht en romig eruit ziet ;) de boter wordt steeds lichter van kleur ;)

Re: boter licht en romig kloppen.

De boter eerst in kleine stukjes snijden en met een klein beetje beginnen.
De boter au bain marie verwarmen tijdens het kloppen doet wonderen.
Let wel op dat het niet te warm wordt anders heb je vloeibare boter.
De slimste manier is sparen voor een KA.
Maar met een mixer moet het ook kunnen.
De boter is luchtig als de hoeveelheid ongeveer verdubbeld is.

Als je zondigt zondig dan lekker

5 Laatst bewerkt door Laraw (16-12-2009 14:50)

Re: boter licht en romig kloppen.

Dus gewoon de boter er tussen uit vissen steeds en steeds weer proberen te kloppen, gewoon even blijven doorzetten dus.
en kleine stukjes maken en kamertemperatuur laten worden.
Oke dan moet ik dat maar eens gaan proberen.
Sparen voor een KA of iets dergelijks zit er voorlopig niet in.
School en geen werk is niet bepaald een groot inkomen. HELAAS

Pas op! beginner

6

Re: boter licht en romig kloppen.

Ik heb ook weleens dat de stukjes boter in de garde blijven hangen als hij eigenlijk nog niet voldoende zacht is geworden. Maar ik blijf gewoon doormixen op de hoogste stand en op een gegeven moment worden de stukjes uit de garde er op de hoge snelheid gewoon weer uitgeklopt. Kun je ook eens proberen, hoef je niet steeds te vissen.

7

Re: boter licht en romig kloppen.

Dat zou erg fijn zijn scheelt heel veel gedoe.
Bedankt allemaal!

Pas op! beginner

8

Re: boter licht en romig kloppen.

Wat ik vaak doe, zeker met harde boter en als ik niet veel tijd heb, is met een kaasschaaf plakken maken. Het is sneller op temperatuur maar laat zich ook altijd makkelijk mixen!