1 Laatst bewerkt door detaarteter (13-12-2009 15:40)

Onderwerp: muffins met hoge uitgeharde fondant-decoratie bewaren?

Heb een vraag. Ik ben bezig met 100 muffins voor een bruiloft. Deze muffins wil ik decoreren met fondant (+tylose).

Maar ik wil de muffins niet gelijk met het papiertje afsnijden, alleen het bovenste puntje. Op dat puntje wil ik een klein beetje botercreme (1:1) smeren (eigenlijk alleen om de fondant erop te kunnen pakken) en dan een uitgehard fondant-rondje (7cm) met daarop een paar omhoogstaande bloempjes (ook uitgeharde fondant). Het fodant-rondje zit dus alleen in het midden op de muffin geplakt en staat dus rondom vrij van de muffin....ik hoop dat ik het zo goed heb omschreven zodat het duidelijk is..:S

Inmiddels heb ik alle decoraties al gemaakt en liggen ze 'uit te harden'. Maar nu vraag ik mij het volgende af:
1. hoe kan ik straks de gedecoreerde muffins het best bewaren z

taart taart en nog eens.....taart!

2

Re: muffins met hoge uitgeharde fondant-decoratie bewaren?

hmmm... een lastige vraag. Ik denk dat er sowieso een risico is als je de muffins vlak voor het decoreren uit de vriezer haalt. Ontdooien betekent vocht en vocht betekent smeltende fondant. Ik denk dat ik het met royal icing zou vastplakken, dat wordt namelijk ook hard en dan gaat je rondje ook niet schuiven. Ik zou ze dan niet in de koelkast bewaren, maar gewoon in een taartdoos of een plastic doos. Ik heb dit nog nooit gedaan dus garantie kan ik niet geven. Ik ben wel heel benieuwd hoe dit er straks uit gaat zien (en of het lekker is). succes!

I will have poetry in my life. And adventure. And cake. Cake above all - William Shakespeare & me

3

Re: muffins met hoge uitgeharde fondant-decoratie bewaren?

Thanx Glamour! De tip van icing is inderdaad wel een goeie. Heb het vanmiddag geprobeerd en het werkt perfect...schuift inderdaad niet en plakt goed.
Voor wat betreft het bewaren, ga ik ook maar op jouw advies af :).

taart taart en nog eens.....taart!