1

Onderwerp: Biscuit komt omhoog! Wat nu?

Hallo allemaal!
Misschien stel ik een vraag die al vaker gesteld is.. maar heb al een tijdje zitten zoeken maar kan hem niet vinden...

Ik heb erengister voor het eerst een biscuit gebakken! Erg leuk en was ook erg mooi van binnen! Echter kwam hij bij het bakken heel erg omhoog en kreeg hij een wat ronde vorm.
Nu is mijn vraag: hoe kan het dat mijn biscuit bij het bakken zo erg omhoog komt en wat kan ik er tegen doen.
Ik heb wel eens gelezen dat mensen er een stuk ervan afsnijden zodat die recht wordt echter is deze biscuit al niet erg hoog waardoor ik dat eigenlijk sonde vind. Ik heb een bakvorm van 20 cm.

Hoop dat jullie mij kunnen helpen :)
Het versieren was erg leuk! en voor een eerste taart ook goed gelukt, al zeg ik het zelf ;)

Groetjes!

2

Re: Biscuit komt omhoog! Wat nu?

Als je met oplopende temperatuur (dus bijvoorbeeld 10 min. op 160c, 10 min. op 170c en de rest van de baktijd op 180c) bakt, dan krijg je er niet zo

Official Wilton Method Instructor.Kijk voor al je bakingrediënten, taartdecoratie-materialen en voor leuke workshops op www.debakwinkel.nl

3

Re: Biscuit komt omhoog! Wat nu?

Het helpt ook om het beslag goed naar de zijkant uit de te smeren. Je krijgt dan een kuil in het midden, wat tijdens het bakken mooi wordt opgevuld. Als je een erg hoge bol erop krijgt, is de temperatuur te hoog. Volgende keer temperatuur iets lager zetten en ter compensatie wat langer bakken.

Groetjes, Elly