1

Onderwerp: hoe bolling cc voorkomen?

Ik heb gisteravond mijn marsepein en impressiemat binnen gekregen. Nu wil ik dus snel gaan beginnen met het decoreren van cc, maar kan iemand mij vertellen hoe ik voorkom dat mijn cc's aan de bovenkant gaan bollen tijdens het bakken?

2

Re: hoe bolling cc voorkomen?

volgens mij is dat niet te voorkomen.
Wat de meeste mensen van hier doen is direct na het bakken er een paar minuten iets zwaars op leggen (een broodplank of zo).
De cc nog wel in de muffinpan laten anders worden ze wel heel plat. :lol:

Groetjes Gerda
as't nie kan zoas't mut, mut ma zoas't kan.

3

Re: hoe bolling cc voorkomen?

Je cc bakjes niet al te vol doen en na het bakken meteen even een broodplank op je cc's leggen :)
Succes!

4

Re: hoe bolling cc voorkomen?

Als je maximaal 35 gram deeg per cc-tje er in doet dan is de bolling minimaal, ff je bakblik op de weegschaal zetten tijdens het vullen, als ze net klaar zijn ff een zware plank of iets dergelijks dan zijn ze mooi en plat! Suc6!!

Er is een tijd van komen, er is een tijd van gaan.

5

Re: hoe bolling cc voorkomen?

ik snij gewoon met een broodmes de bolling eraf na de tijd....

net zo makkelijk... en mooi recht altijd...

6 Laatst bewerkt door Nathalie28 (11-12-2009 15:14)

Re: hoe bolling cc voorkomen?

Dank je wel!!