1

Onderwerp: notenallergie hoe hiermee omgaan

ik heb een aanvraag voor een taartje voor iemand met een noten/pinda allergie. nu hem ik er vanacht gewoon over gedroomt hoe ik dit nou allemaal moest doen.

is het afwassen van alle tooltjes voldoende?
kan ik gewoon crisco gebruiken

ik bekleed natuurlijk gewoon met fondant.
ik weet inmiddels wel dat je de biscuit en de bc mix kan gebuirken uit de shop dat scheelt alweer.

ik hoop dat jullie me gerust kunnen stellen.

2

Re: notenallergie hoe hiermee omgaan

Even overleggen met de opdrachtgever, hoe zij normaal te werk gaan? Diegene met de allergie weet vaak beter wat wel en niet kan dan jij.
Als ik bijvoorbeeld glutenvrij maak, zorg ik dat alles wordt afgewassen, ook mijn deegkom en zo voor gebruik. Ik heb speciale kleurstoffen die ik alleen gebruik voor mensen met allergieen zodat daar geen kruisbesmetting kan plaats vinden.
En alle verpakking goed nagaan of er ook geen sporen van noten in kunnen zitten.
Ik begin ook altijd aan een nieuw pak fondant, suiker etc zodat ik zeker weet dat er niet per ongeluk een kruimel inzit.
Maar ik overleg altijd met mijn klant of dat voldoende is want zo niet, begin ik er niet aan. Sommige mensen zijn zoooo heftig allergisch.

Eten met liefde bereid en dat proef je! www.lapatissiere.nl