1

Onderwerp: taart gebakken

Hallo allemaal,

Ik heb heel even een vraagje.
Ik heb net een vierde poging gedaan om een taart te maken.
Ik geef niet gauw op,maar nu wel.
Dit is het probleem.
Mijn taart komt niet ver genoeg omhoog.
Ik wil dus heel graag een taart hebben,die ik 2 lagen moeten snijden.
Hebben jullie een oplossing.

Groetjes Sigrid

2

Re: taart gebakken

Wat heb je precies gedaan? Hoe groot is je bakvorm en hoeveel beslag heb je gemaakt? Op welke stand stond je oven?

En misschien kun je de zoekfunctie gebruiken voor antwoorden op je vraag.

Volg je hart...want dat klopt!

3

Re: taart gebakken

Heb je 10 a 12 minuten de mix gemixed?
Heb je de bakvorm verhoogd met bakpapier?

Voor meer handige How to's, Sjablonen, Tips en Adviezen voor taarten !! Wordt lid van
http://bakingdreamcakes.hyves.nl/

4

Re: taart gebakken

bakformaat - 24 cm
10 min.lopen mixen
125 gr. zelfrijzend bakmeel
25 gr. maizena
125 gr. suiker
vanillie suiker
5 eieren

180 graden
ongeveer 45 min.

En tot de rand en iets er overheen met bakpapier

5

Re: taart gebakken

Volg je hart...want dat klopt!

6

Re: taart gebakken

heb je wel eerst de eieren gemixt,
en de bloem erdoor gespateld?

7

Re: taart gebakken

hoi hoi,

Ik heb idd eerst de eieren gemixt,suiker erbij
Daarna met de hand de gezeefde zelfzijzend bakmeel  erdoor gespateld.
Ik heb de vorige keren met patendbloem gedaan,en toen bleef hij ook zo laag.

Re: taart gebakken

Je kan beter de eieren en de suiker tegelijkertijd opkloppen want dan lost de suiker op.
Als je dit au bain marie verwamt tot 37 gr en dan opklopt is alle suiker opgelost.Hierna de bloem erbij doen.
Als je dit op 160 a 170gr bakt zou dit hoger moeten worden en anders 1 of 2 eieren meer gebruiken.

Op het recept wat je nu gebruikt hebt moet 250 gr ei.
Deze moet je afwegen want met deze kleine hoeveelheden heb je al gauw afwijkingen van 10 % of meer. Eieren maat M kunnen 8 gr per stuk afwijken.
Voor de gevolgen hiervan.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=75999

Als je zondigt zondig dan lekker