1

Onderwerp: Invriezen

Met het nieuwe jaar voor de deur en de vele bezoekjes die daarbij horen, had ik graag een aantal taarten gemaakt om in te vriezen. Om zeker geen vergissingen te maken graag even wat tips gevraagd. Heb reeds gelezen dat je de taart dus in twee plastic zakken in de vriezer doet maar zijn dit dan gewone zakken die je bv; in een winkel krijgt of diepvrieszakjes? De bekleding mag die met marsepein of moet dit suikerpasta zijn? En waarmee vul je de taart het beste om in te vriezen want ik veronderstel dat je niet alle vullingen mag invriezen? Als je de taart dan nodig heb moet je deze 24 u vooraf in de koelkast plaatsen en dan een paar uurtjes voor gebruik terug eruithalen om de bekleding te laten drogen klopt dit?  Alvast bedankt! Groetjes.

There's no such thing as a bad idea. Only poorly executed awesome ones.
Bekijk mijn taartjes op: http://www.mijnalbum.nl/Album=8ZOYZRJN

Re: Invriezen

Hoi,

Je kunt het beste diepvrieszakken gebruiken omdat deze zeker geen luchtgaatjes hebben.
Daarnaast kun je het beste je taart uit de diepvries halen en dan een paar uur in de koelkast laten ontdooien. (meestal zo'n 3-4 uur). Daarna de inmiddels vochtige zakken eraf halen en de taart zo verder laten drogen.
Dit is wel afhankelijk van welke vulling je erin stopt. Als je een vulling van melkproducten gebruikt, kun je je taart het beste in de koelkast op een lagere stand laten ontdooien.
Heb je een vulling van alleen botercr