Onderwerp: [HOW TO] "stencillen"
-Maak redelijk stevige icing. ('t Smeert wel niet zo lekker maar 't resultaat is wel 't mooist, te dun gaat uitvloeien)
-Rol je marsepein/fondant uit zoals normaal
-Smeer de onderkant van je stencil dun in met crisco, dat geeft een goede hechting op de marsepein en voorkomt doorlopen van de icing onder je stencil!
-Leg je stencil op je uitgerolde marsepein
-Dan met je paletmes wat icing op je stencil aanbrengen en dit uitsmeren tot een egaal laagje.
-Vervolgens haal je 't stencil van je marsepein, steekt een rondje uit en tadaaaa: 't verbluffend snelle en leuke resultaat!
Tip: voordat je een rondje uitsteekt eerst je marsepein van de ondergrond loshalen en op stukje bakpapier leggen ofzo, anders moet je 't rondje alsnog wat lostrekken en dit beinvloed je patroon. Dan gelijk op 't cakeje leggen want als je te lang wacht gaat de icing stollen en breekt 't als je 't optilt.