1

Onderwerp: blanda 20 cm

Hoi,

Ik ben nieuw hier en ik wil vanmiddag mijn eerste taart gaan bakken die ik ga bekleden, in een blandavorm van 20 cm.
Ik heb hierover een aantal vraagjes. Ik kan wel iets hierover terugvinden, maar toch ook weer niet helemaal (en ja, ik heb uitgebreid gezocht via de zoekfunctie):

- Hoeveel eieren gebruiken jullie?
- Hoe lang en op wat voor temperatuur bakken jullie?
- Verwarmen jullie van tevoren de oven of hogen jullie op?
- Moet de biscuit in de vorm blijven totdat hij op kamertemperatuur is?
- Als het taartje helemaal klaar is (gevuld en bekleed), meot je hem dan nog op een bepaalde manier bedekken voordat ie de koelkast in gaat? Ik ga hem namelijk vullen met ingredi

2

Re: blanda 20 cm

1. ik gebruik 5 M eieren, zoals in het recept staat om zelf biscuitbeslag te maken
2. ik bak het ongeveer 35 minuten en controleer daarna elke 5 minuten of het gaar is en bak het oplopend van 140 tot 185 graden
3. ja eerst over verwaren
4 biscuit nadat het gaar is uit de vorm halen en rustig laten afkoelen op het rooster
5.  het taartje kan in de koelkast bewaard blijven in bv een taartdoos

Succes met het bakken van je 1ste taartje ;)

Groetjes Mimi

3

Re: blanda 20 cm

Voor de Blanda 20 cm gebruik ik 235 gr. mix, 180 gr. ei en 23 ml water.
Ik bak NIET voorverwarmd in een heteluchtoven op 160 gr. ca. 45 min. 
Biscuit gelijk uit de vorm halen en af laten koelen op een rooster.
In een zak bewaren tot de volgende dag of even invriezen (dan kruimelt het minder)
In de koelkast gewoon in een taartdoos.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties