1

Onderwerp: Welke chocolade?

Hallo allemaal

Ik wil mijn taart afmaken met een laag chocolade nu moet je dat smelten in warme slagroom
maar welke chocolade kan ik hiervoor het beste gebruiken?
Ik vind melkchocolade lekkerder dan puur alleen ik denk als je puur gebruikt en je doet er slagroom doorheen word het toch ook zachter van smaak?

Groetjes Corine

2

Re: Welke chocolade?

Wat je zegt klopt helemaal: door de slagroom wordt de pure chocolade al heel wat minder bitter, en ik vind zelf dat het ook wat prettiger werkt dan met melkchocolade, en mooier van kleur wordt. Ik raad je dus aan het zeker een keer te proberen :Y :) Succes!

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: Welke chocolade?

als ik het goed heb , dan stijft het met pure chocolade beter op als met de melkchocolade. Ik geloof dat de melkchocolade dan blijft druipen en dus niet zo goed op je taart blijft zitten. ik hou zelf ook niet van pure chocolade, maar als ganache daarmee is gemaakt smaakt het wel lekker

4

Re: Welke chocolade?

Hallo

Heel erg bedankt voor jullie antwoorden
Ik ga het m et pure chocolade doen
Denken jullie dat ik de taart nog eerst af moet smeren?

Groetjes Corine

5

Re: Welke chocolade?

neeeee afsmeren hoeft niet.. alleen als je dijkjes heb gemaakt voor vulling gewoon goed glad strijken waar de dijkjes zijn.