Onderwerp: rolverschil in marsepein of fondant?
Ik had de vorige keer marsepein besteld uit de hebshop en nu heb ik ook eens rolfondant besteld om eens te kijken wat het lekkerste is en het fijnste is om te bewerken enz.
Nu viel me op dat Marsepein stugger is dan fondant. De fondant was al heel soepel toen ik het ging kneden in tegenstelling met de marsepein.
Verder heb ik eigenlijk geen problemen met het uitrollen van marsepein en het kleeft ook niet vast aan de ondergrond. Ik had dit wel met de fondant.
Bij de marsepein bestrooi ik de ondergrond met poedersuiker en had dit ook gedaan met het fondant, maar dat werkte helemaal niet.
Toen heb ik de ondergrond ingesmeerd met plantaardig vet, het uitrollen ging beter, maar de fondant bleef plakken aan de mat/ondergrond.
Daarna heb ik maizena als laatste redmiddel op de mat gestrooid en toen pas lukte het me om de fondant uit te rollen en het bleef nu ook niet plakken.
Helaas scheurde het wel sneller bij het bekleden van de taart.
Mijn vraag aan jullie...
ervaren jullie dit ook zo?
en hebben jullie bruikbare tips voor mij?
Vast bedankt voor het beantwoorde van mijn vragen en het geven van tips.