1

Onderwerp: spoedje moet morgen klaar

ik las hier ergens dat als je kapsel mooi hoog uit de oven komt
en hij toch inzakt als ie er uitgehaald word je niet op de goede temperatuur bakt
ik bak normaal op 170 gr hetelucht
nu werd er aangeraden dan op 155 te bakken
maar ik kan mijn oven alleen maar op 150 of 160 zetten de even getallen dus
ik moet morgen een taart klaar hebben
niet echt een bestelling maar een belofte voor een kind
en als ik op deze manier bak ben ik dan die kuil in het midden kwijt?
mijn taart komt mooi omhoog maar als ik hem eruit haal dan blijven de randen dus hoog en het midden zakt in
snappen jullie het nog?ik draai hem altijd wel om maar ook dan onstaat daar een kuil
in het midden
wat is jullie advies
150 of 160 hoop dat jullie hier ervaring in hebben
alvast bedankt

2

Re: spoedje moet morgen klaar

ik zorg ten eerste dat er in het midden een kuiltje is als ik de taart in de over zet. Hierdoor komt het midden omhoog tijdens het bakken en daarna zakt hij heel rustig in tot precies even hoog als de zijkanten.

Ik bak altijd op 170 graden en heb nooit problemen. Tegenwoordig doe ik mijn bakblikken (hoogte 10 cm) iets voller dan voorheen en nu heb ik taarten van 10

Re: spoedje moet morgen klaar

misschien een stomme vraag [heb nog niet zoveel ervaring 3e taart]
maar hoe kun je een kuiltje krijgen dan als je het beslag erin doet?
want dat is precies het probleem de zijkanten worden hoger dan het midden
heb een blik van 6 1/2 hoog ik verhoog hem met bakpapier omdat ie er eens overging en een hoedje kreeg hij word wel goed gaar en is ook niet droog
dus als ik het goed begrijp zijn mijn zijkanten te laag in verhouding met het midden voor ik het in de oven zet?

Re: spoedje moet morgen klaar

Ik bak altijd op 160 graden, heb je de bakblik wel op een rooster staan?

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

5

Re: spoedje moet morgen klaar

Waarschijnlijk is je kapsel dan net niet helemaal goed gaar. Het lijkt van wel, maar is het net niet. Een goed gaar kapsel hoort niet in te zakken.

Ik heb het tenminste alleen met kapsels die net ff langer hadden gemoeten.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: spoedje moet morgen klaar

zou dat het zijn?
hij veert wel terug maar het is net of die taart geluid maakt hahahaha
dus 5 min langer? nu bak ik hem 30 min hij is  24 cm doorsnee
bij 40 min was die vorige keer heel droog baba

Re: spoedje moet morgen klaar

Dan zou je na 30 min even moeten prikken is het nog nat dan verlengen met 5 min.

Mvg Claudia
Ik begin mijn dieet altijd op dezefde dag. Morgen!!!

8

Re: spoedje moet morgen klaar

Haha, een goed biscuit maakt geluid ja :D

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com