1 Laatst bewerkt door djehr (25-02-2010 23:02)

Onderwerp: Eindelijk een goed recept voor

Ik ben echt al heel lang op zoek naar een goed recept voor pepernoten. En denk dat ik het eindelijk gevonden heb:

Benodigdheden:

50 gr Rijstbloem
2 el zonnebloemolie

Groep 1
500 gr Acacia honing
1 theelepel (5 gr) vanillesuiker
125 gram water

Groep 2
625 gram roggebloem
13 gram speculaaskruiden
5 gram zout
15 gram anijszaad
15 gram koolzuur (is een poeder – kopen bij een bakker)


Bereidingswijze pepernoten

Stap 1
Bereidingswijze

  • Breng het water met de honing aan de kook. Haal van de kookplaat en laat volledig(!) afkoelen.
    Zeef de ingrediënten van groep 2 door elkaar.
    Verwarm de oven voor op 190 graden
    Doe het afgekoelde honing/water mengsel in de kom van de mixer en voeg de droge ingrediënten toe.
    Meng het deeg met de deeghaak tot een homogene massa.
    Verdeel de massa in 4 stukken en rol de stukken uit tot pillen van ongeveer 2 cm doorsnede.
    Rol de pillen door de rijstebloem.
    Snijd de pillen in stukjes van 1 cm en doe ze in een zeef om het overtollige meel te verwijderen.
    Leg de stukjes op een bakplaat en bestrijk ze met een kwast flink met olie (anders komen ze na het bakken niet los van elkaar).
    Bak de pepernoten in 15 minuten gaar.

2

Re: Eindelijk een goed recept voor

ik koop ze altijd bij de AH
ze zijn zo lekker
ik hoop dat ze precies zo smaken als je recept ga ze zeker een keer maken

het leven is een groot feest,je moet alleen zelf de slingers ophangen            /

3

Re: Eindelijk een goed recept voor

Geweldig! Hier ben ik dus ook al tijden naar op zoek. Denk niet dat ik dit jaar nog tijd heb om ze voor 5 december te maken, maar volgend jaar ga ik ze zeker proberen! (Of gewoon een keer tussendoor voor het lekker natuurlijk....)

mijn taart is de moeite waard!

4

Re: Eindelijk een goed recept voor

Zou HET grote verschil zitten tussen de roggebloem en de tarwebloem?
Waar koop je die roggebloem?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

5 Laatst bewerkt door dreeguiljam (02-12-2009 10:23)

Re: Eindelijk een goed recept voor

hier koop ik alt m'n roggebloem (en vele andere bakspullen)
(Roggebloem zorgt voor de typische stevigheid en stevige smaak van peperbollen..)

trouwens koolzuur is toch gewoon backing soda??

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

6

Re: Eindelijk een goed recept voor

Mirjam5 schreef:

Zou HET grote verschil zitten tussen de roggebloem en de tarwebloem?
Waar koop je die roggebloem?

Even naar het kleien noord Mirjam. Bij de natuurwinkel verkopen ze roggebloem.

Re: Eindelijk een goed recept voor

Als je rijstebloem gebruikt hoef je geen olie te gebruiken en voor een beter resultaat kan je de pepernoten voor het bakken tegen elkaar aandrukken. Je krijgt dan de pepernoten zoals ze ze in de winkel verkopen. Als je het zo doet dan blijven ze ook wat zachter dus beter te eten.

Als je zondigt zondig dan lekker

8

Re: Eindelijk een goed recept voor

irene71 schreef:
Mirjam5 schreef:

Zou HET grote verschil zitten tussen de roggebloem en de tarwebloem?
Waar koop je die roggebloem?

Even naar het kleien noord Mirjam. Bij de natuurwinkel verkopen ze roggebloem.

thank you! :D

If life gives you lemons, make lemoncurd.

9

Re: Eindelijk een goed recept voor

Lijkt me het proberen waard dit recept. Maar heeft 1 van jullie deze al eens gemaakt en zo ja: hoe smaakten de pepernoten??

10

Re: Eindelijk een goed recept voor

Nee........ heb nog steeds geen roggebloem gevonden :nooo In de natuurwinkel hier in de stad hebben ze het niet. Het is een "moeilijk product". Zeggen ze daar. Ga binnenkort maar weer eens kijken en vragen. Want ik vind die echte pepernoten ook veel lekkerder dan kruidnoten!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.