1

Onderwerp: Bakels pettinice scheurtjes

ik heb laatst pettinice van bakels gekocht 5 kg. Eigenlijk besteld, omdat ik hier lees dat velen van jullie daar goede ervaringen mee hebben. Nu heb ik er een paar taartjes mee bekleed, maar bij ze allemaal had ik het probleem dat er kleine scheurtjes in de fondant komen. Dit had ik met de regalice niet...
Ben ik de enige die dit probleem ervaart of heeft iemand een idee wat ik eraan kan doen???

Ik moet wel zeggen dat ik de pettinice lekkerder vind dan de regalice.

2

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Ik heb dat probleem ook... nu las ik laatst hier van iemand (adrienne of thirza dacht ik ??) Dat het helpt als je je fondant iets langer kneed van te voren.
Bij mijn laatste taart had ik dus minder scheuren, wat mij betreft werkt die tip dus ;)

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Joyce84 schreef:

Ik heb dat probleem ook... nu las ik laatst hier van iemand (adrienne of thirza dacht ik ??

;) hihi ja dat klopt, we hadden het toen weliswaar over marsepein, maar het geldt ook voor fondant.

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

4

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Ik gebruik deze fondant ook en heb er nooit problemen mee. Inderdaad wel goed doorkneden van te voren ":)

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

5

Re: Bakels pettinice scheurtjes

ja dat begrijp ik juist niet. De eerste taart was een wit taartje, maar de taart die ik erna ermee maakte, zal behoorlijk wat kleur in...genoeg gekneed dus...en toch scheurt die. hmzzzz

6

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Ik heb het ook al een paar keer gehad. Volgende keer ga ik toch eens de marshmellowfondant uitproberen.

7

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Ik heb dezelfde ervaring, met Bakels eerder scheurtjes dan met Regalice. Toch gebruik ik Bakels omdat die lekkerder is, maar hij werkt wel minder makkelijk/mooi af dan de Regalice vind ik.
Inderdaad goed tevoren doorkneden (alhoewel ook weer niet t

8

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Rol je hem niet te dun uit?

Groetjes Marlies

9

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Marlies-d schreef:

Rol je hem niet te dun uit?

Dat denk ik ook.
Dit is volgens mij de fondant die het minst snel scheurt.
Probeer er anders wat crisco doorheen te kneden.
Laat anders na het uitollen je lap heel even liggen voor je de taart bekleed, dan is hij wat steviger.
Ik koel mijn taart na het afsmeren ook graag een uurtje, dan stijft hij wat op en heb je een stevigere ondergrond om te bekleden, dat helpt ook.

Succes. :)

10

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Nu moet ik wel zeggen dat de ene emmer Bakels de andere niet is. De emmer die ik nu heb staan is echt superzacht. Ik gebruik altijd marsefond wat ik behoorlijk lang kneed, maar toch krijg ik soms nog kleine barstjes. Niet echt storend gelukkig....

Groeten en nog meer bakplezier, Annemiek

11

Re: Bakels pettinice scheurtjes

Mijn vorige emmertje van Bakels was ook vervelend zacht. Na het doorkneden heb ik de fondant even een half uurtje in de koelkast gelegd; dat was voldoende om 'm een beetje steviger te krijgen. En als 'ie toch nog wat te zacht is, dan rol ik iets dikker uit.

Gr. Chris

Groet, Chris
Want een taart is nietzomaareentaart.nl