Onderwerp: vraagje over afsmeren
Als je je taart gaat vullen en afsmeren moet het daarna dan eerst nog ff in de koelkast om op te stijven of kun je gelijk door gaan met de opmaak...
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraagje over afsmeren
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Als je je taart gaat vullen en afsmeren moet het daarna dan eerst nog ff in de koelkast om op te stijven of kun je gelijk door gaan met de opmaak...
ik ga het liefste natuurlijk gelijk door, maar even laten rusten in de koelkast ongeveer 15-20 minuten is wel beter voor een mooier en strakker resultaat dus dat doe ik dan eigenlijk ook altijd....
Even je titel wat meer inhoud gegeven...
En als antwoord: kan wel, maar hoeft niet pers
Ik vul en smeer de taart af en zet 'm dan even in de koelkast. In de tussentijd kleur ik het marsepein en rol het uit en dan haal ik de taart weer uit de koelkast om te bekleden.
Ik ben dan nog een beginner, maar geduld is een schone zaak, ik zet ze ook altijd terug voor 20 minuten.
Hier hetzelfde. Tijdens het kleuren en uitrollen van de marsepein staat de taart even in de koelkast.
idem dito.
vaak strijk ik mijn taart na het koelen nog even extra strak.
ik zet hem ook ff in de koelkast dan kan ik de rest opruimen!
als ik de taart na het smeren in de koelkast zet, moet ik de taart dan in een doos bewaren (want folie erover gaat plakken denk ik) of kan het zo in de koelkast staan zonder iets erover?
en kan ik de taart dan ook langer laten staan in de koelkast wanneer het nog niet bekleed is, maar alleen afgesmeerd?
ik smeer meestal avond van te voren af, volgende ochtens is die steen hard, helemaal strakmaken, en bekleden
Ook bij mij gaat 'ie meestal weer in de koelkast. Voor even, maar liefst de hele dag. Als ik dat niet doe, dan gaat de botercreme tussen de lagen wat uitzakken, en dat zie je dan als ribbels in je fondant. Goed opgesteven botercreme geeft, zoals hier eerder gezegd, een strakker resultaat. Als het even kan, doen dus!
Groet, Chris
tip van de dag, blueband boter wordt niet hard!!!!!
Je kan ook beter roomboter gebruiken, die wordt wel hard...
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraagje over afsmeren
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.