1

Onderwerp: ei dooiers...

... vraagje... heb vandaag een hele grote massa meringuw boter creme gemaakt... en heb nu 8 ei dooiers 'over' ... iemand suggestie wat ik daarmee kan doen?
Of gooien jullie het weg...?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

2

Re: ei dooiers...

Koken en eiersalade maken voor op brood of een toostje vanavond en dan voor het mooie nog een extra eitje erdoorheen doen.

3

Re: ei dooiers...

Creme brulee maken!

4

Re: ei dooiers...

Valy schreef:

Creme brulee maken!

Hoe maak ik dat dan weer :)

Gr, Miriam

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

5

Re: ei dooiers...

Banketbakkersroom

Groetjes, Elly

6

Re: ei dooiers...

Elly67 schreef:

Banketbakkersroom

Ja dat las ik net ook! Een erg goede tip!

Groetjes Mimi

7

Re: ei dooiers...

10% suiker erdoor en invriezen

Groet,
Chris

Groet, Chris
Want een taart is nietzomaareentaart.nl

8

Re: ei dooiers...

cckarman schreef:

10% suiker erdoor en invriezen

Groet,
Chris

En dan?

Groetjes Mimi

9

Re: ei dooiers...

en dan de volgende keer als je eidooiers nodig hebt, bv. voor een creme, in de koelkast ontdooien en gebruiken. Mijn ervaring is dat je dooiers nodig hebt op het moment dat je niets met de witten kunt en omgekeerd. Zowel de dooiers als de witten kan je prima invriezen om te gebruiken wanneer het je uitkomt.

Groet,
Chris

Groet, Chris
Want een taart is nietzomaareentaart.nl

10

Re: ei dooiers...

wat een slim idee!

Ik heb het net maar ff gebakken en op brood gedaan en lekker opgegeten haha

Groetjes Mimi

11

Re: ei dooiers...

cckarman schreef:

10% suiker erdoor en invriezen

Groet,
Chris

Moet ik dan de dooiers wegen en 10% van dat gewicht aan suiker erdoor doen?
Ik zit nu namelijk ook met 8 dooiers. (ik heb véél schuimpjes gebakken)

Groetjes Gerien

12

Re: ei dooiers...

Vanille ijs maken  :Y

Men heeft vaak genoeg oog om werk te kraken, maar zelden hand genoeg om beter werk te maken.

13

Re: ei dooiers...

Een pak gepasteuriseerd eiwit kopen, dan hou je geen dooiers over en is het extra veilig!

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

14

Re: ei dooiers...

Tom Poes schreef:

Een pak gepasteuriseerd eiwit kopen, dan hou je geen dooiers over en is het extra veilig!

Waar kun je dit kopen? Ik heb alleens naar het recept van die botercreme gekeken, maar nog nooit uitgeprobeerd, omdat ik niet zo'n eierscheider ben.....
Of kun je het ook maken met eiwitpoeder?

15

Re: ei dooiers...

De groothandels verkopen literpakken eiwit.
Je kunt het inderdaad ook met eiwitpoeder maken, 5 gram eiwitpoeder en 30 gram water is 1 eiwit.

Tot taarts, Yvonne
Mijn lijfspreuk: "ik blink in niks uit, maar ik kan een heleboel een beetje!"

16

Re: ei dooiers...

Mimi2 schreef:

Ik heb het net maar ff gebakken en op brood gedaan en lekker opgegeten haha

Dit zou ik ook gedaan hebben haha, lekker zeg! Ik vind de dooiers het lekkerste van een ei  :9