1

Onderwerp: SPOED! sticky fondant grr..wat ging er mis en wie weet een oplossing?

Hallo dames.

Ik heb gisteren stukjes fondant (pettinice van Bakels) gekleurd (wilton icing colors gel.)Daarna verpakt in boterhamzakjes en een afsluitbaar doosje, in de koelkast gezet. (vraag me af of dit de goede manier van bewaren is)

Toen ik er vanmiddag wat decoraties van wou maken plakte het zo. Wil vanavond met de rest van de fondant gaan puzzelen. Wordt de eerste keer. Wat kan ik doen om het een beetje stugger te maken. Heb poedersuiker, tylose en een potje "petal base" van JEM.

Wie heeft de oplossing?

Moet eigenlijk vanavond echt aan de slag met het plaatje want het is een bestelling voor zondag(de eerste...eng!) en ben morgen de hele dag aan het werk en zaterdag was bedoeld om de taart te vullen, bekleden en decoraties maken/aanbrengen En dan was mijn bedoeling om zondagochtend de taart te stapelen,overige decoraties aanbrengen en puzzelplaatje bovenop leggen.

Groetjes Annelies

Veel liefs, Annelies

2

Re: SPOED! sticky fondant grr..wat ging er mis en wie weet een oplossing?

ik zou er wat poedersuiker goed doorheen kneden. niet teveel anders wordt je kleur vaag.

succes

3

Re: SPOED! sticky fondant grr..wat ging er mis en wie weet een oplossing?

Fondant zo wie zo niet in de koelkast bewaren.
In een bakje of zakje luchtdicht, dat is genoeg.
Fondant van koud naar kamertemperatuur trek vocht aan,
vandaar waarschijnlijk het plakkerige.
Dus fondant in een gesloten bakje op kamertemperatuur laten komen,
en als het dan nog plakt een beetje poedersuiker erdoor kneden.
Succes.

Groetjes Lupe Foto's http://lupe.haaralbum.nl/
WINKEL/WORKSHOPS/ZOETERMEERhttp://www.taartencentrum.nl/

4

Re: SPOED! sticky fondant grr..wat ging er mis en wie weet een oplossing?

Heel erg bedankt voor de tips!
Ga dus geen fondant meer in de koelkast plaatsen en heb een bus poedersuiker binnen handbereik. Zal proberen of ik er wat moois van maken kan....


Groetjes Annelies!

Veel liefs, Annelies