Onderwerp: bakdrama, zeeuwse bolussen
Gisteravond had ik ebdacht dat ik vandaag zeeuwse bolussen zou gaan bakken. Ik had me er al lekker op verheugd, ben namelijk dol op die dingen.
Ik heb het recept gebruikt van onderstaande website:
http://www.zeeuwsebolus.nl/recept.htm
poging 1:
volgens het recept moest de melk met gist en boter in een kom samen smelten. Ik dat doen..komt er een onwijs chemische reactie. Het borrelde helemaal naar boven. Het smaakte vies bitter en zout. De boter en melk ging helemaal schiften. Dat goedje verdween dus uit het raam.
poging 2:
ditmaal had ik de gist in het meel gemengd en daarbij de melk gedaan. Verder gewoon t recept opgevolgd. Maarrr.. mn deeg wilde niet rijzen ? raar hoor.. bij de verwarming gezet een uur. Toen nog met de bodem in heet water gezet..helaas.
Heb ze toen maar gemaakt uit het deeg wat ik had. Toen ik ze uit de oven haalde waren ze hard, en helemaal niet smeuig zoals een bolus hoort te zijn!
Wat ook een andere smaak geeft is de bastersuiker die ik gebruikt heb. De zweedse basterdsuiker (ik woon in zweden) heeft erg bittere nasmaak.
Heeft iemand een idee hoe het komt dat mijn deeg niet wou rijzen?
Thanks! en wat een drama..