1

Onderwerp: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Hai Allemaal,

Ik ben van plan om de zak van de sint te gaan maken en hem te vullen met diverse laagjes speculoosbotercreme-pure chco knisperlaagje en speculoosbotercreme-amandelspijs.
Ik heb de amandelspijs inmiddels gehaald uit de winkel maar op de verpakking staat dat ik het moet mengen met een rauw ei... dat hoeft toch alleen maar, als ik het direct in de taart ga bakken?
En hoe krijg ik het fatsoenlijk "gesmeerd" op de taart...?

Tips anyone?

Mmm das pas lekker!

2

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Spijs maak je aan met een rauw ei.
Hoe je dat anders kan doen zou ik niet weten. Normaliter bak je het mee en dan s het ei geen probleem meer.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

3

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

ik wist het ook niet zo goed, en toen zei mijn moeder: anders probeer je het eens met een beetje amaretto, en dat heb ik toen gedaan en dat ging eigenlijk prima. ik had de taart ook getempereerd met amaretto, dus die smaak zat er sowieso wel een beetje aan, maar in de taart smaakte de amandelspijs gewoon super :)

4

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

evamaria schreef:

ik wist het ook niet zo goed, en toen zei mijn moeder: anders probeer je het eens met een beetje amaretto, en dat heb ik toen gedaan en dat ging eigenlijk prima. ik had de taart ook getempereerd met amaretto, dus die smaak zat er sowieso wel een beetje aan, maar in de taart smaakte de amandelspijs gewoon super :)

thanks voor de tip maar alcohol is geen optie....

Mmm das pas lekker!

5

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Gewoon met een paar eetlepels water!?

6

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

kids4co schreef:

Gewoon met een paar eetlepels water!?

Gaan we proberen, ik heb nog nooit met amandelspijs gewerkt...dus tis compleet nieuw voor me

Mmm das pas lekker!

7

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Mijn prive-bakker ;) zegt zojuist: afslappen met water. Melk kan ook.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

8

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Carin schreef:

Mijn prive-bakker ;) zegt zojuist: afslappen met water. Melk kan ook.

Dus gewoon lekker beetje water toeveoegen en soepelkneden...?

Mmm das pas lekker!

9

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Ik zou beginnen met 3 eetlepels, en dan zacht/smeuig prakken met een vork,
en dan op gevoel kijken hoeveel erbij moet!
Ik zou het niet met m'n handen gaan kneden, ik heb het pas ook gebruikt,
en was er een beetje vies van...heb het dus lekker met een vork gedaan!

10

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Ik zou het dus wel met m'n handen doen, maar ik leer een boel van mijn prive-bakker en die doet dat ouderwets, dus ik ook :)
Klein beetje water maar hoor, als je het gaat kneden wordt het eerst wat prutterig :D maar gewoon door kneden en dan komt het goed.

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

11

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Ja, klopt! Gewoon met de hand en ipv water melk. Tenminste dat zegt mijn oma. Dus net zo op de oude manier als de priv

groetjes Syl

12

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

O ja, en om het beter smeerbaar te krijgen kun je het opwarmen in de magnetron (niet te lang) of in een pannetje. Dan is het een stuk beter smeerbaar!

groetjes Syl

13

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Waarom maken jullie niet zelf de amandelspijs, dan weet je zeker of het gemaakt is van echte amandelen. Het is namelijk heel makkelijk zelf te maken.

Groetjes Mimi

14

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

omdat wij van snel en makkelijk houden ;)

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

15 Laatst bewerkt door Mimi2 (22-11-2009 14:22)

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Ottolien schreef:

omdat wij van snel en makkelijk houden ;)

haha! Het is makkelijk en het is in 30 minuten gemaakt. Dat is net zo snel als dat je naar de winkel moet en terug naar huis hihi!

En het is nog voordeliger ook, ik heb hier nu 2 bakjes met amandelspijs staan, dat is denk ik hetzelfde als 4

Groetjes Mimi

16 Laatst bewerkt door Carin (22-11-2009 23:32)

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Wij houden inderdaad van makkelijk. Ik in ieder geval wel :lol:. Behalve dat, ga ik nooit naar de winkel.
Maar ik houd vooral van lekker, en kant en klare spijs in heel erg goed te nassen hoor. En ik kan het weten :+
Ik heb er vanmiddag nog een kerststol mee gebakken. Beetje vroeg, ik weet het :lol:, maar wel erg lekker :+
Als ik het kant en klaar koop weet ik overigens ook dat het van echte amandelen gemaakt is :)

Groetjes, Carin
If at night you cannot sleep, count your blessings instead of sheep

17

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Men neme:
- een stukje amandelspijs van hoge kwaliteit
- twee stukken ongebruikt bakpapier

Men arbeide:
- spijs tussen bakpapier uitrollen
- bovenste velletje verwijderen
- bijsnijden tot afmeting taart
- onderste velletje+uitgerolde spijs ondersteboven op taartlaag
- bakpapier verwijderen

Men bekome:
- een perfect egaal laagje amandelspijs van goede kwaliteit in de taart

Men vermijde:
- geklieder met water/amaretto/gecondenseerde melk
- voedselvergiftiging door gebruik van rauw ei
- een berg frustratie

:lol:

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

18

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

Petra, dat is nog eens een tip waar je wat aan hebt! Die ga ik zeker gebruiken!
Bedankt.

Enjoy!

19

Re: Amandelspijs in de taart, tips gevraagd

rosajati schreef:

Petra, dat is nog eens een tip waar je wat aan hebt! Die ga ik zeker gebruiken!
Bedankt.

Heb ik vast niet zelf verzonnen maar hier ergens gelezen :O; de grootmoederskookboekstijl is echter wel helemaal van mezelf :lol:

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be