1

Onderwerp: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Hoi hoi,
Ik heb nu al 2x een bolstik willen maken, maar hij zakt telkens in.
Het de tweede keer wel tylose gebruikt, maar zelfs dan zakt ie nog in.
Ziet er niet uit. Wat doe ik verkeerd? Hoe moeten de verhoudingen zijn,
tylose en fondant?
Groetjes Ilse

Groetjes, Ilse

2

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

hoe en hoelang laat je je lusser drogen? ik doe er altijd op de gok wat tylose.

3

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

ik heb ze een nacht en halve dag zo in de koelkast gezet.

Groetjes, Ilse

4

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Ik heb je andere topic verwijderd en deze naar de juiste rubriek verplaatst.

Welk merk fondant heb je gebruikt?
En waarom in de koelkast? Dat trekt vocht aan en vocht zorgt er voor dat het niet uithardt..

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Sorry voor het verkeerde rubriek gebruiken. Had het te laat door. Sorry!
Ik gebruik qua fondant ballina en ja de koelkast, had ik geloof ik ergens gelezen.

Groetjes, Ilse

6 Laatst bewerkt door Dittie (18-11-2009 17:40)

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Gebruik je ballina paste to cover??? Die hard namelijk niet uit! Ook niet met tylose in...die blijf zacht. Dus zou je een ander merk moeten nemen om bijv. strikken te maken.

Maar met de zoekfunctie had je al antwoord gehad op je vraag, deze is namelijk al vaker gesteld en beantwoord.

7

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

't Is wat Dittie zegt: Ballina paste-to-cover is de enige rolfondant die nou net n

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

8

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Ik heb dus wel gezocht met de zoekfunctie maak kon het dus niet vinden. Ik had gezocht op bolstrikken en tylose, maar beide niks.
Had niet het idee om te zoeken of het aan het fondant lag.
Maar goed dan hoef ik het dus niet verder te proberen en de volgende keer maar andere fondant kopen dan he?
Toch allemaal bedankt voor het reageren!
Kan je de strikken trouwens ook maken van marsepein?
En moet hier dan ook tylose in?
groetjes Ilse

Groetjes, Ilse

9

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Zoektip: als je met * werkt, kun je wat ruimer zoeken. bolstrikken is een woord wat niet iedereen gebruikt, dus als je op *strik* zoekt (incl. de sterretjes dus), vind je alle variaties waar strik in voorkomt. Als je bijvoorbeeld zoekt op *strik* AND tylose, en dan alleen de rubriek decoreren selecteert, kun je veel verfijnder zoeken. En voor het gemak dan dezelfde zoekopdracht maar dan met alleen Taartdecoratie algemeen geselecteerd.

Goed, voor zover de zoektips ;)

Marsepein reageert iets minder snel op tylose dan rolfondant (de andere merken dan ;)), maar het is wel mogelijk. Wel langer laten drogen, evt. in de oven op 50[sup]o[/sup].

Met dezelfde zoektruc als hierboven, maar dan met *strik* AND marsepein, vind je bijvoorbeeld deze topics:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=59578
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=56820
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=56258

Succes met je strik! Hij wordt uiteindelijk vast erg mooi :Y

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

kan je fondant ook uitharden in de oven op 50 graden?

11

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Super bedankt voor je uitleg. En ook voor de manier van zoeken. Ik wist inderdaad niet dat als je de sterretjes ervoor en erachter zet dat je dan meer krijgt. Handig inderdaad!
Ik moet morgen het taartje afhebben dus laat de strik nu maar even zitten. Ooit gaat ie vast lukken hahaha ;) MOET!!! hahaha
groetjes Ilse

Groetjes, Ilse

12

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

Noompie, ik heb dit gedaan en dat gaat heel goed hoor, wel deurtje op een kier laten.

13

Re: Bol stik zakt telkens in, zelfs met tylose

oh bedankt! :D