1

Onderwerp: Icing zonder citroenzuur??

Ik wilde icing maken en heb eiwitpoeder en poedersuiker in huis. Water kan ik ook nog wel vinden maar citroenzuur heb ik niet in huis. Kan het ook zonder citroenzuur??

Volg je hart...want dat klopt!

2 Laatst bewerkt door Kadohke (16-11-2009 09:38)

Re: Icing zonder citroenzuur??

Yep!!! Doe er zelf nooit citroenzuur in.
De functie van de citroenzuur (net als bv cream of tartar) is het stabiliserend effect op de eiwitten. (iemand mag me verbeteren als ik het fout heb....was ook aan het twijfelen). Het is geen essentieel ingredient.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

3

Re: Icing zonder citroenzuur??

Ik vind zelf citroenzuur ook een lekker smaakje geven. Het wordt wat minder zoet.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

4

Re: Icing zonder citroenzuur??

Mirjam5 schreef:

Ik vind zelf citroenzuur ook een lekker smaakje geven. Het wordt wat minder zoet.

Dan kun je ook wat (citroen)aroma bijvoegen. Hoeft niet percee citroenzuur te zijn.

I eat, sleep and breathe cakes!
Kijk voor mijn taarten en workshops op  www.Kataartjes.nl

5

Re: Icing zonder citroenzuur??

Dank jullie wel!! Ik kan weer verder.

Volg je hart...want dat klopt!

6

Re: Icing zonder citroenzuur??

Kadohke schreef:
Mirjam5 schreef:

Ik vind zelf citroenzuur ook een lekker smaakje geven. Het wordt wat minder zoet.

Dan kun je ook wat (citroen)aroma bijvoegen. Hoeft niet percee citroenzuur te zijn.

is toch anders. Met citroenzuur krijg je nl geen citroensmaak.......

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Icing zonder citroenzuur??

op zich heb je wel citroenzuur nodig ( citroensap0 omdat je alles goed vetvrij moet maken en dus ook de kom waarin je de icing maakt! Anders wordt icing lekker dun...eiwitten en vet gaan niet samen.

8

Re: Icing zonder citroenzuur??

Citroenzuur is om de Royal icing minder zoet te maken, het voeg echt geen smaak aan de RI ;)

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".

9

Re: Icing zonder citroenzuur??

isabel-le schreef:

op zich heb je wel citroenzuur nodig ( citroensap)

Citroenzuur heeft niks met citroensap te maken, hoor! Het is een poedertje, inderdaad hetzelfde als ( of iig vergelijkbaar met) cream of tartar. Wordt ook wel wijnsteenzuur genoemd. ( En mij lijkt het ook onwaarschijnlijk dat het de icing minder zoet maakt, zo'n klein beetje op zo'n hele bak poedersuiker ;) )
Ik gebruik het nooit, gewoon poedersuiker, eiwitpoeder en water. Ik doe ook bijna nooit citroensap voor het smaakje maar vanille essence :9

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

10

Re: Icing zonder citroenzuur??

Adrienne schreef:

Citroenzuur ..... ( En mij lijkt het ook onwaarschijnlijk dat het de icing minder zoet maakt, zo'n klein beetje op zo'n hele bak poedersuiker ;) )

Toch is het echt zo hoor!! :Y

If life gives you lemons, make lemoncurd.

11

Re: Icing zonder citroenzuur??

Mirjam5 schreef:
Adrienne schreef:

Citroenzuur ..... ( En mij lijkt het ook onwaarschijnlijk dat het de icing minder zoet maakt, zo'n klein beetje op zo'n hele bak poedersuiker ;) )

Toch is het echt zo hoor!! :Y

:thumb:

Dat is voor 100% zo ;)

"Life is too short for drama & petty things, so laugh insanely, Love truly and forgive quickly".