Onderwerp: [HOW TO] bierdop
ik weet niet of jullie er iets aan hebben maar ik heb eergister 3 opdracht taarten gemaakt waaronder 2 bierdoppen en heb foto's gemaakt en dacht ik deel ze hier
voor degene die ik kan helpen; hierbij de uitleg
dit is dus hoe ik de bierdop maak
ik heb hier een 23 cm kapsel met daaronder een kartonnen taartonderzetter van 26 cm, zet je taart voor het vullen en bekleden in het midden van de taart
ik heb een lap marsepein uitgerold van 26 cm rond (afmeting kartonnetje) +2xhoogte van de taart. (in dit geval dus 26+2x6=38cm)
Zorg ervoor dat je niet te dun uitrolt anders breekt je marsepein tijdens het maken van de plooien!
bekleed de taart
maak plooien, Begin bij een bestaande plooi.
bij mij zijn ze niet allemaal gelijk, komt hoe het uitkwam...probeer zoveel mogelijk gelijke plooien te maken.
Je maakt een plooi door het marsepein aan de onderkant wat op te tillen en tussen twee vingers duw je het marsepein tegen elkaar
duw tussen de plooien door de marsepein glad tegen de taart
en probeer de plooien even hoog op de taart te maken
snijd de marsepein niet tot de taart af maar volg de lijn van het karton
ik heb een rondjesuitsteker gebruikt en haal halve rondjes tussen de plooien weg
je kunt als afronding de punten wat spitser maken
en als laatste bekleden maar! ik heb hier dus een bepaald merk gebruikt maar het kan ook met andere merken
ik hoop dat jullie er iets aan hebben!