1

Onderwerp: koemelkvrije vullingen

Ik moet volgende week een koemelkvrije taart bakken. Nus heb ik al eens eerder wat geprobeerd en het biscuit recept van de site werkt prima...
Maar die vullingen... verder dan Jam/vruchten en botercreme van wajang kom ik niet echt.

Heeft er iemand nog briljante oplossingen en originele vulling ideeen voor?????

Re: koemelkvrije vullingen

Ik moet binnenkort ook een koemelkvrije taart maken en wilde de vulling aarbeien of kersenvlaaivulling doen, gecombineerd met vanille-pudding van alpro.
Ik weet helaas nog niet of het ook lekker is.

If live gives you lemons, make lemonade!

3 Laatst bewerkt door jolanda71 (13-11-2009 19:41)

Re: koemelkvrije vullingen

Ik heb pasgeleden deze gemaakt en ze vonden het heerlijk. De bc van wajang vond ik nl zo vies dat ik toch ben gaan zoeken.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=68406

Groetjes Jo www.taartwizard.nl
Leer van andermans wudden, want het leven is te kort om ze allemaal zelf te wudden.

4

Re: koemelkvrije vullingen

Bedankt voor je recept van de sojavla/pudding! Daar kan ik wel wat mee....
Iemand anders nog meer ideeen?????

5

Re: koemelkvrije vullingen

Ja een pakje soyatoo-slagroom stijfkloppen en vruchtjes erdoorheen.

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6 Laatst bewerkt door leinaaa (15-11-2009 11:38)

Re: koemelkvrije vullingen

jolanda71 schreef:

Ik heb pasgeleden deze gemaakt en ze vonden het heerlijk. De bc van wajang vond ik nl zo vies dat ik toch ben gaan zoeken.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=68406

Margarine van Natufood !! Dat is de beste, boter zonder lactose.

en dan Merinque botercreme 1:2:3!

7

Re: koemelkvrije vullingen

leinaaa schreef:
jolanda71 schreef:

Ik heb pasgeleden deze gemaakt en ze vonden het heerlijk. De bc van wajang vond ik nl zo vies dat ik toch ben gaan zoeken.

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=68406

Margarine van Natufood !! Dat is de beste, boter zonder lactose.

en dan Merinque botercreme 1:2:3!

hoeveel delen boter en hoeveel delen suiker??? En wat is dan merenque?????


De tip van de soya slagroom is ook heel welkom! Thanx!!!

8

Re: koemelkvrije vullingen

125 g eiwitten
250 g poedersuiker
500 g boter

1. De eiwitten, het zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een hand klopper. Deze kom in (au bain marie) een bubbelend water zetten.

2.Terwijl de kom zo op het vuur staat goed blijven doorkloppen tot de suiker door de verhitting helemaal opgelost is.

3.Giet dit mengsel in de kom van de staande mixer (type kenwood of kitchenaid) . Klop dan met de garde op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt aan de buitenkant.

4.Gebruik dan de platte klopper en gooi er de stukje boter

9 Laatst bewerkt door Cabi (15-11-2009 21:03)

Re: koemelkvrije vullingen

Ik maak meestal de chocoladefudge (mag ook geen koemelk en kippenei) en dan met de ongezouten plantaardige margarine van de AH en de kookchocolade van verkade.

Is erg lekker  :9
<----- Bij recepten vullingen staat het recept

Groetjes,
Cabi

Een eigen taart smaakt lekkerder omdat het met liefde is gemaakt.