1

Onderwerp: Argggg

Perfecte kapsel gebakken... alles helemaal top, marsepein er over heen.., bekleden en...

voila, again, en nog nooit zo erg, marsepein scheurt OVERAL botercreme komt er door en 1 grote rotzooi, geddicht met stukjes marsepein er op, maarja ziet er nu uit als een lappenmand...

Iemand enig idee hoe dit komt? het scheuren?

Re: Argggg

misschien niet voldoende doorgekneed voordat je het ging uitrollen?

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

3

Re: Argggg

zou het daar aan liggen? het scheurt absoluut niet met uitrollen alleen als het op de taart zit, en ik het zachtjes glad maak.. dan scheurt het constant.

Re: Argggg

voordat je het gaat uitrollen, moet het echt goed doorgekneed zijn, en dus wat soepeler en warmer aanvoelen dan voor het uitrollen.
Ik heb zelf nooit dat het scheurt, maar wel van die barstjes op de rand, en dat komt ook door te weinig doorkneden (beetje lui soms :) )

verder weet ik niet goed wat het anders zou kunnen zijn... :S

groetjes Tirza     
www.facebook.com/TaartvanTirs

5

Re: Argggg

Ik heb het vooraf wel een paar tellen on de magne gehad om het wat soepeler te krijgen met uitrollen, het was vrijhard. Maar indd daarna niet flink doorgekneed.

TNX voor de tip, volgende keer dit proberen.

6

Re: Argggg

misschien komt het omdat je botercreme nat was. met roomboter smelt dat op kamertemperatuur. zorg dat je taart zo koud mogelijk blijft ;)

7

Re: Argggg

Misschien was de marsepein te dun uitgerold?

groetjes van Ann