1

Onderwerp: wat nu!!choco lollies gemaakt uit de koelkast en nu worden ze zacht

hallo,

ik heb om 1700 choco lollies gemaakt en laten hard worden in de koelkast.ze uit de koelkast gehaalt en ze vielen er al uit toen ik ze op de kop hield(uit de mold)
nu worden ze zacht  teminste de randjes,en het onderste stukje van de ballon en en ook wel aan de achterkant en voorkant!
wat moet ik doen!ze zijn zo mooi geworden! moet ik ze gewoon laten liggen en pas vanavond in ene zakje doen en donker wegleggen!
wie helpt me

2

Re: wat nu!!choco lollies gemaakt uit de koelkast en nu worden ze zacht

Klinkt alsof ze niet goed getemperd ( getempereerd?) waren :(
Dan was de chocolade te snel of te veel verhit...
Op de site van Chocoholic of van Callebaut volgens mij kun je daar meer over lezen.

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

3

Re: wat nu!!choco lollies gemaakt uit de koelkast en nu worden ze zacht

o,
ik heb ze ai bain marie laten smelten.dus een pannetje heet water en daar een bakje in met de smelt chocolade en zo laten smelten en toen in de mold gegoten!

4

Re: wat nu!!choco lollies gemaakt uit de koelkast en nu worden ze zacht

Dat kan op zich wel, maar dan moet je heel goed de temperatuur in de gaten houden, liefst met een thermometer  :Y

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: wat nu!!choco lollies gemaakt uit de koelkast en nu worden ze zacht

ik heb ze eerst even uit laten zakken voordat ik ze in de koelkast heb gedaan.
ze worden niet helemaal zacht maar net het kleinste  stukje onderin van de balon is zacht. Ik had wel gevoeld aan de choclade maar deze was niet warm een normale temp.
ik laat hem nu maar even ligen en hopen dat ik ze vanavond in kan pakken.