1

Onderwerp: Wat een ramp...

Vandaag mijn eerste topsy tuvy gemaakt. 3 losse taarten, echt super tevreden. Thuis hebben ze in de kelder gestaan en waren ze mooi en stevig. Om 12.00 moest ik ze bezorgen, half uurtje in de koude auto (verwarming op laag). Kom ik daar aan in een super warm huis, doe ik de dozen open en zie ik blazen op de marsepein. De dames wilde hem toch graag in elkaar zien, dus stapelen maar.... Foto gemaakt en ik kijk nog eens... Zakt heel de onderste taart in. de stutjes blijven staan, alleen de taart zakt in.
Hoe kan dit? Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Ik baal echt. Super mijn best gedaan, dames tevreden... Weg droom, alles kapot.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

2

Re: Wat een ramp...

Ik kan me voorstellen dat je je nu hartstikke rot voelt hoor! Ik denk dat de "blazen" toch te maken hebben met het temperatuurverschil. Waarom je onderste taart inzakte zou ik echt niet weten,heb ik zelf nog nooit gehad.Misschien zijn er anderen die daar een verklaring voor hebben.

Maar kop op,je gaat gewoon weer een taartje maken hoor,nu niet de moed laten zakken!

                         Monique

Carpe Diem !

3

Re: Wat een ramp...

Balen zeg !
Maar geef de moed niet op hoor, er is vast een oorzaak te vinden...


Kan verschillende oorzaken hebben.
Je kunt het beste even puntsgewijs opschrijven wat je hebt gedaan en waarmee.
Dus welke vulling, welke bekleding, hoe gevuld/afgesmeerd, hoe en waar bewaard.
Dan kunnen we misschien achterhalen wat je anders kunt doen de volgende keer.

Groetjes Nicole