1

Onderwerp: Help! Steeds luchtbel in biscuit, zakt dan helemaal in!

Ik snap er niks van! Gebruik al een hele tijd de mix voor biscuit,precies volgens de aanwijzingen,  en nu krijg ik de laatste tijd steeds een grote luchtbel aan de bovenkant tijdens het bakken.
Ik probeer tussentijds wat gaten te prikken, maar dat helpt ook niet....

Nu net weer een Blanda vorm: kwam een bol op, dus ik weer prikken, na 35 min eruit gehaald, stortie in en is niet helemaal gaar....grrrrr

ik bak op de hete luchtstand, laat temp rustig oplopen....ik weet het niet meer!!!

2

Re: Help! Steeds luchtbel in biscuit, zakt dan helemaal in!

Ik ga het weer proberen, gelukkig had de buurman nog 1 ei voor mij :-)
iets lagere temp nu, 140 graden, we zullen zien....

3

Re: Help! Steeds luchtbel in biscuit, zakt dan helemaal in!

35 min. is denk ik een beetje te kort.
Gisteren ook weer de blanda gebakken (vorige week 4 ;)). Ik bak in een hetelucht oven zonder voorverwarmen op 160 graden en dan bij 40 min. even prikken, maar laat hem toch vaak 45 in de oven. Mislukt maar zelden.

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties