1

Onderwerp: rood wordt roze (door tylose?)

Hallo allemaal! Ik heb een opdracht gekregen om een taart te maken met een rode strik. Ik heb dus rode marsepein gekocht en hier heb ik tylose doorheen gedaan (wit tylose poeder). Nu is het helemaal niet meer mooi rood! Het is oud rose geworden!!Wat nu?
Help!!

"geniet van het moment"

2

Re: rood wordt roze (door tylose?)

Er snel nog een beetje rode kleurstof doorheen mengen misschien?

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

3

Re: rood wordt roze (door tylose?)

Ja, gewoon weer wat rode kleurstof erdoor.

4

Re: rood wordt roze (door tylose?)

Ik had hetzelfde met oranje. Die had ik ook kant en klaar gekocht, omdat het dan mooi diep oranje was, en als ik het zelf mengde kreeg ik deze diepe kleur niet. Maar toen ik er tylose door deed werd het weer pastel oranje. Ik heb toen inderdaad weer wat oranje kleurstof doorheen gedaan (zoals Petra zegt) en het werd weer diep oranje. Some helpt een nachtje laten liggen ook al, en komt de diepere kleur weer terug.

Head over heels in ♥ with cake ...
Bruidstaart Groningen

5

Re: rood wordt roze (door tylose?)

Ottolien schreef:

Er snel nog een beetje rode kleurstof doorheen mengen misschien?

Ik heb het met rode kleurstof aangevuld. Nu wacht ik af...Ik hoop dat het werkt!!
En bedankt in ieder geval voor het meedenken allemaal!!

"geniet van het moment"

6

Re: rood wordt roze (door tylose?)

Ik heb inderdaad ook weleens gemerkt dat het met tylose wat lichter wordt, de kleur!

Mijn website: Presentaart