Onderwerp: net glas :-/
iemand een idee hoe zoiets moet of gedaan word ???
dat is nieuw voor mij, net glas
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » net glas :-/
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
iemand een idee hoe zoiets moet of gedaan word ???
dat is nieuw voor mij, net glas
he mooi zeg!!!waar kan je dit kopen?
misschien is dat wel een beetje hetzelfde als ik hier in een linkje heb neergezet.
Bij die foto staat ook iets over isomalt suiker nl
http://deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=70107
vond dit op youtube! gaaf hoor http://www.youtube.com/watch?v=7BUFonSyTqc
http://store.chicagomoldschool.com/category_s/8.htm
Duur hoor.. maar wel heel gaaf!
Dit is speciale suiker. Kan je ook bij groothandels kopen.
Smelten au bain marie in een bakje en dan met garden rond draaien of in een vormpje koud laten worden. Wil je gaatjes, warm puntje erin smelten en door steken.
he nancyj, jij kent het precies goed, weet je waar je het kan kopen?
en dit is de werkelijke naam isomalt suiker ??
Er staat later bij de uitleg dat je het ook kan maken van suiker en glucose!!!
Wel heel erg mooi gedaan!!!
heb wel eens zoiets gezien van karamel,en soort van draadmandje maken en dat over een toetje heen leggen!!
Groetjes Darlene
dit heb ik een paar jaar geleden op school moeten maken , het recept weet ik niet meer!
ik moest een bol ervan maken, het soort van glazuur moet je over een grote soep lepel heen gieten aan de bolle kant natuurlijk en dan even wachten tot het hard word
wij gebruikte het op school voor een nagerecht
groetjes tamara
Je kunt er idd isomalt voor gebruiken. Hiermee hebben wij ook gewerkt op de patisserie opleiding. Als je de suiker ook nog satineerd krijg je er een mooie glans op.
Dit is echt een specialisme dat je niet zomaar even thuis kunt doen. Je moet de isomalt echt goed warm houden onder een infrarood lamp anders wordt het al te taai om mee te werken.
Het lijkt heel leuk, maar het is echt zwaar en veel van mijn medecursisten hadden na afloop de brandblaren op hun handen staan.
Een meneer heb ik ooit uitgenodigd op me koksopleiding nadat ik hem op een beurs had zien staan. Die maakte zulke mooie dingen!
Heb de kleurstoffen nog steeds staan, geen idee of dat na 5 jaar nog goed is...
Wij moesten er toen bollen van maken. Met de vlinders etc, is toen uitgelegd maar was voor de gevorderde klas. Was wel een leuke cursus!
Een meneer heb ik ooit uitgenodigd op me koksopleiding nadat ik hem op een beurs had zien staan. Die maakte zulke mooie dingen!
Wij moesten er toen bollen van maken. Met de vlinders etc, is toen uitgelegd maar was voor de gevorderde klas. Was wel een leuke cursus!
Nancy heb je daar nog een link bij of een foto van?
mooi zeg maar het is inderdaad de isomalt, zie het commentaar
maar ze geeft ook aan dat je hetzelfde zou kunnen doen met suiker en glucose, zie 2de commentaar, wel een suikerthermometer aanschaffen voor de juiste temperatuur
==
alek0 says:
Thank you! The cage was done on the back of the bowl in which I assembled charlotte (glass bowl covered with baking paper, placed on a jar to lift it off the working surface, oiled metal one would work just as well), and for the butterfly, leaves, and flowers I just dipped the veiners into hot isomalt, let excess drain off and after they hardened assembled by heating the ends over the gas cooker. Body of the butterfly was done by hand, and flower center is from sea holly mold.
October 23rd, 2009
==
alek0 says:
Isomalt is not the same as sugarveil, it is just a sugar replacement, you can do the same thing with sugar and glucose, just cooked t o 153C instead of 171C for isomalt. I used Diamond paste veiners and mold, any silicone mould or veiner can do.
October 24th, 2009
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » net glas :-/
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.