Onderwerp: Arl
Ze zien er misschien niet zo leuk uit maar ze zijn overheerlijk...
Gebakken
Recept: +/- 12 stuks
250 gr bloem
2theel. bakpoeder
1theel. zout
125gr boter op kamertemperatuur
100gr kristalsuiker
2 eieren
5 eetl. melk
enkele druppels amandelessence
75 gr gedroogde abrikozen of gedroogde frambozen(of een mengeling van beide)in kleine blokjes
50gr grofgemalen amandelen( moet niet)
6kleine abrikozen, doormidden
12 theel. jam naar keuze
Verwarm de oven op 180graden, gasoven stand 3.
Vermeng de bloem met de bakpoeder en zout in een kom en zet opzij.
Klop de boter met de suiker in een grote kom 5 min. licht en luchtig; klop 1 voor 1 de eieren er door. Voeg afwisselend de droge ingredienten en de melk toe en de amandelessence.
Spatel de gedroogde abrikozen of frambozen en amandelen door het beslag.
Vul de papieren vormpjes tot ruim half vol met beslag. Leg in elk vormpje een halve abrikoos met de bolle kant naar beneden en druk ze iets aan; vul de holtes met een theel. jam. Bak ze 20-25 minuten, tot de bovenkant goudbruin en droog is..
SMAKELIJK!!!!